אוהבים טונה? קבלו אותה עם טוויסט בצורת קציצות טונה ברוטב

אנחנו מאוד אוהבים קציצות ולפי התגובות שאנו מקבלים כאשר אנו מגישים אותן באירועים משפחתיים או לילדים, מסתבר שאנחנו לא היחידים. ועוד דבר אנו אוהבים – אנו אוהבים את הקציצות שלנו מגוונות. אם גם אתם אוהבים לגוון ולהתנסות ואם גם אתם מעריכים את הטעם של הטונה ואת כל הערכים התזונתיים שהדג הזה מגלם בתוכו, אין ספק שתרוו נחת גם מהדבר הבא, קציצות טונה ברוטב. אמנם יש כאלה שאוהבים קציצות דגים בלי רוטב, אבל אנו יודעים שכאשר רוצים להעשיר את הטעמים ולענג את החך, רוטב נהדר משדרג כל מנה.

קציצות טונה ברוטב מעגבניות, לא חריף

אם אתם מאלה שאוהבים חריף או פיקנטי, אפשר בהחלט להכין קציצות טונה ברוטב בנוסח שכזה.  אבל על מנת לקלוע לטעם הרחב ביותר, אפילו כזה שמתאים גם לילדים, נרצה להציע תחילה לנסות להכין קציצות טונה ברוטב עגבניות ללא שימוש במרכיבים חריפים, לא חריף ואפילו מתקתק. אחרי הכל, תמיד אפשר לאחר ההכנה להוסיף חריפות לפי הטעם, לגוון את הרוטב עם תבלינים חריפים, פלפל, הרבה שום וכל מה שעושה לכם את מצב הרוח מרומם.  

המצרכים לצורך הכנת הקציצות והרוטב

אם מתחשק לכם להכין ממש עכשיו קציצות טונה ברוטב, אלה הם המצרכים שתצטרכו. קופסאות של טונה, כמובן. פרורי לחם, לא משנה מאיזה סוג, בצל, ביצים, מלח, פלפל, פפריקה אבקת מרק בטעם עוף (אפשרי גם מרק בצל, אם מעדיפים). בנוסף, צריך גם תפוחי אדמה וביצים, רסק עגבניות, סוכר, עגבניות טריות או מרוסקות (מקופסה). אם לא מדובר על קציצות טונה לילדים אפשר להוסיף גם מעט שום או, כאמור, תיבול חריף יותר.

קציצות טונה ברוטב, אופן ההכנה

לאחר שווידאנו כי יש לנו את כל המצרכים וכי הכל מונח לפנינו, נעבור בזריזות לאופן ההכנה. גם אם אתם בשלנים די מתחילים, אל דאגה, מתכון לקציצות טונה לא חייב להיות מסובך ולמעשה, הוא פשוט להפליא (גם אם לפי התוצאות, זה לא נראה ככה).

ניגש לעבודה: נגרד באמצעות פומפייה תפוחי אדמה. אפשר לטחון אותם באמצעות מעבד מזון, אם רוצים. נקצוץ בצל ונטגן אותו עד שיזהיב. נשים בקערה גדולה את הטונה, את תפוחי האדמה שגירדנו, את הבצל שטיגנו. לכל זה נוסיף את פירורי הלחם, מלח, פלפל ואבקת מרק. אם רוצים, אפשר להוסיף מעט שום כתוש טרי או אבקת שום. את כל התערובת הזאת נערבב היטב ואז נכין את הקציצות. נחמם מעט שמן במחבת ונטגן את הקציצות משני הצדדים עד שהקציצות משחימות. אם רוצים, אפשר במקום זאת להכין את הקציצות בתנור. זמן החימום הינו כ-20 דקות בתנור חם, 10 דקות מכל צד. על הקציצות המוכנות יוצקים מהרוטב.

אופן הכנת הרוטב

מטגנים בצל קצוץ, אפשרי בשמן זית או אחר. מוסיפים את העגבניות מהקופסה או שמרסקים עגבניות טריות בפומפייה ומוסיפים אל הבצל (רק כאשר הבצל מטוגן ונעשה שקוף או זהוב). מוסיפים פפריקה, סוכר, אבקת מרק, מלח, פלפל וגם מים. כאשר הרוטב נעשה יותר סמיך והמים שבו רתוחים, מוסיפים (אם רוצים) מעט תפוחי אדמה חתוכים לקוביות. לאחר שתפוחי האדמה מתרככים או כעבור כרבע שעה מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב. מבשלים את הקציצות ברוטב כמה דקות ומגישים.

כעת, אם רוצים להפוך את הרוטב עבור הקציצות ליותר פיקנטי, אין קל מזה. כל מה שצריך זה להוסיף לרוטב יותר שום וכן פלפל חריף, ירוק או אדום. אפשרות אחרת היא להוסיף לרוטב סחוג מוכן, לפי הטעם.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x