קציצות טונה אפויות, הן גם טעימות וגם בריאות

אין ספק כי מי שצורך יותר מדי שמן לא עושה חסד עם בריאות הגוף. גם לוותר על השמן מכל וכל לא יהיה רעיון טוב, שכן כולנו זקוקים גם לשומן, לא רק לחלבונים ולוויטמינים. דגים, שכוללים חומצות שומן בריאות וגם חלבון איכותי זה דבר שתמיד טוב להכניס לתפריט. קציצות, כדוגמת קציצות טונה אפויות יכולות להתאים לארוחה קלה או לארוחה מרכזית. מפעם לפעם, עשו לעצמכם טובה והניחו בצד את קציצות הבשר ולכו על אלה בגרסת הדג. יותר מכך, שימו בצד את בקבוק השמן וגם את המחבת החביבה עליכם. לא תצטרכו אותם ובסופו של דבר לא תצטערו. אפוי – זה שילוב מנצח של טעם ובריאות.

קציצות טונה אפויות – גם הילדים אוהבים

הדבר היפה לגבי קציצות טונה אפויות זה שהן אהובות באותה המידה גם על מבוגרים וגם על ילדים. אפילו אנשים שאינם מצהירים על עצמם כעל חובבי טונה מושבעים מגלים כי לקציצות יש טעם שונה, המתחבב עליהם בקלות. וזה לא הכל. מדובר במאכל קליל שמתחבב על נקלה גם על ילדים. ואם הם פחות מתחברים לטעם של הדג נטו, אין קל מזה. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף רוטב שהם אוהבים. למשל קציצות טונה ברוטב עגבניות. את הקציצות אפשר ללוות עם מטבל חריף ואם בבית אוהבים פיקנטי, אפשר בהחלט ללכת על הנוסח הזה. הן מתאימות לצד סלט ירקות, עם חמוצים, לצד קטניות או מיני דגן, אורז, פסטה או קינואה. אפילו אם מגישים בארוחה צ'יפס (עדיף, כאמור, אפוי ולא מטוגן), קציצות הדגים עדיפות מאשר המבורגר או נקניקיה. אפשר להגיש בצד גבינות או קרקרים לנשנוש.

קצרים בזמן? קציצות שקל להכין

לפני שנציג מתכון מנצח להכנת קציצות טונה אפויות נרצה לומר דבר נוסף. לא משנה אם אתם רוצים להכין קציצות טונה לילדים או לעצמכם, זהו פתרון מעולה גם לאנשים קצרים בזמן. ומה שעוד נרצה לומר זה שלמרות שמדובר במתכון קל להכנה, הוא בהחלט לא נראה או מרגיש כזה. אפשר להגיש את הקציצות גם אם מגיעים אורחים וגם על שולחן החג. אפשר לאכול את הקציצה כמנה ראשונה לפני המנה העיקרית או לראות בה מנה עיקרית לכל דבר.

מכינים קציצות טעימות

כדי להכין קציצות טונה אפויות לא צריך יותר מדי הכנות. זה אמנם לא קציצות טונה מקופסא שרק מוציאים מהקופסא ומחממים אבל ההשקעה קטנה כפי שנראה מדי. לצורך הכנת הקציצות צריכים ביצים, שום, בצל, מיץ מלימון טרי (או מיץ לימון מוכן), פירורי לחם, מלח ופלפל וכמובן גם כמה קופסאות של טונה משובחת. היופי שבקציצות זה שעל כל הבסיס הזה אפשר להוסיף המון דברים טובים, כיד הדמיון ולפי הטעם של בני הבית (או של האורחים). יש כאלה שטוענים בתוקף כי טונה וחרדל לא הולכים ביחד. אנו סבורים כי זהו דווקא שילוב מעניין. אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גבינה קשה מגורדת או רסק של פלפלים. ניתן להוסיף גזר מגורד ותפוחי אדמה מגורדים אבל שמענו גם על כאלה שמשלבים את השניים. אם אוהבים, ניתן להוסיף במקום פירורי לחם, זרעוני סומסום.

את כל המרכיבים יש להכניס לקערה ולערבב היטב. כמובן, את הבצל יש לקצוץ היטב ואם מכניסים עשבי תיבול, יש גם אותם לקצוץ היטב וכך גם את השום. יש כאלה שנשבעים שהקציצות יוצאות הרבה יותר טוב אם מוסיפים בצל מטוגן, אבל זה ממש לא חובה. מן הבלילה מכינים קציצות לא גדולות ומכניסים לתנור (בחום של 180 מעלות). כל צד יש לחמם כעשר דקות. 

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x