שתי גרסאות נפלאות לחובבי סלט טונה
כולנו יודעים שטונה זה בריא (ואם יש לכם ספק, בהמשך נסביר מה הופך אותה לבריאה). זהו דג שמומלץ לאוכלו, גם בגילאים צעירים וזה מצוין גם למבוגרים. אפשר להכין ללא בעיות קציצות ופשטידות, להוסיף לפיצות ואפשר גם לשלב עם ביצים ומגוון תבלינים ורטבים. אבל הבסיס שכיף להכין וכיף לאכול הוא כמובן – הסלט. בחרנו להביא הפעם שתי גרסאות טובות מאוד של סלט טונה. והבונוס, אלה שני מתכונים קלים לביצוע וטובים גם אם אורחים מגיעים בהפתעה.
סלט טונה שמתאים לכל כריך
למרות שאפשר להכין מטונה קציצות שמתאימות מאוד כתחליף לארוחת צהרים בשרית, סלט טונה הולך נהדר כמילוי לכריך. זה יכול להתאים לארוחת צהרים קלה, להפסקת צהרים בבית הספר או לעבודה. סלט טונה וביצים יכול להתאים באותה המידה גם לארוחת ערב וגם לפיקניקים משפחתיים או זוגיים ובקיצור – זו ארוחה לכל מצב ולכל שעה.
וכעת לעבודה: קחו שתי קופסאות של טונה איכותית וסננו את השמן. אפשרי גם טונה במים. קוצצים בצל קטן ומוסיפים לקערה ביחד עם הטונה המרוסקת. כעת, חותכים לחתיכות קטנות מלפפונים חמוצים וגם פלפל אדום. אם רוצים, ניתן להוסיף לכל העסק גם עירית שקוצצים עדין או בצל ירוק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וכן גם כף או שתיים של מיונז. את כל המרכיבים הללו מערבבים היטב ו… זה הכל. מומלץ להגיש עם לחמנייה או פרוסות של לחם קלוי, ג'בטה או פרוסות של בגט. אם רוצים ארוחה שנראית יותר מושקעת, אפשר למרוח פרוסות בגט בשמן זית, להוסיף מעל מעט מלח ולקלות. את הסלט מגישים עם זיתים טריים או חסה.
שילוב מצוין של ביצים וטונה
יש הרבה גרסאות של סלט טונה ולמתכון שהצגנו למעלה יש עוד המון גרסאות. אפשר לשנות ולגוון. אפשר להוסיף מלמעלה מעט מיץ לימון או להגיש בכריך עם חסה טרייה. כעת, נעבור לגרסה מאוד פופולרית של סלט ביצים וטונה. זו מנה מאוד ייצוגית שמתאימה לארוחה.
גם הפעם כל מה שצריך זה כמה מרכיבים שיש בכל בית וגם המתכון הזה מאפשר לנו להכין סלט טונה מהיר, פשוט, קל וטעים. אגב, אם רוצים משהו יותר ייצוגי אפשר לבחור פילה טונה משובח. אז לעבודה: הכינו לפניכם שתי קופסאות טונה בשמן (אפשר במקום זאת, במים). קחו גם קופסת שימורי תירס (אם רוצים להשקיע אפשר לבשל תירס טרי). מכינים גם בצל ירוק, פלפל אדום, מיונז, ביצים, זיתים שחורים או ירוקים ותבלינים לפי טעמכם.
כעת, לוקחים קערה גדולה ויפה ובתוכה שמים את הטונה המסוננת. מבשלים את הביצים וחותכים לקוביות או לפרוסות (בעזרת פורס ביצים, מנדולינה). לתוך אותה קערה נוסיף את הירקות לאחר שקצצנו גם אותם לחתיכות קטנות. נערבב את כל המרכיבים ואז נתבל. מעל הסלט, נקשט עם זיתים פרוסים וזה הכל.
למה טונה כל כך מומלצת?
כעת, כדאי להרחיב מעט על הסיבות שבגינן כדאי להפוך את הסלטים הללו לחלק מהתפריט הקבוע של המשפחה. קודם כל, בדג זה יש תכולה מאוד יפה של חלבון. זהו חלבון שנקלט היטב בגוף. החלבון נחוץ לנו בשביל בניית השרירים וחשוב גם לגדילתם של הילדים. מלבד זאת, זהו מאכל שנחשב יחסית לדל שומן, כמובן בזכות העובדה שמסננים את הדג לפני הכנת הסלטים. אגב, גם טונה משימורים מכילה את אותה כמות חלבון, ממש כמו הדג הטבעי. בנוסף, בטונה הנמכרת בארץ לא נמצאה תכולה גבוהה של כספית, בניגוד לחלק מסוגי הטונה שנמכרים בחו"ל, וניתן לאכול ממנה ללא חשש. אז שיהיה לבריאות ובתיאבון.