רטטוי טונה
מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 קופסאות טונה מסוננות
1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כוסות דלעת\ דלורית חתוכה לקוביות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה
1/2 כף כמון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
1. בסיר רחב מניחים שמן ואת הירקות מלבד העגבניות והפטרוזיליה
2. מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את העגבניות ,מערבבים ומוסיפים תבלינים,
רסק ופטרוזיליה.
3. מערבבים שוב ומוסיפים 2.5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים את
הטונה ומערבבים.
4. מבשלים בכיסוי חלקי על להבה נמוכה כ- 30 דקות.