כל מה שטוב בטונה

מתכונים מנצחים

starkist_chef_page_11.8-z

מתכון אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים (ל-20 מנות)

מצרכים לקציצות:
4 קופסאות שימורי טונה 'סטארקיסט' בשמן זית
½ קילו סלמון
½ בצל לבן קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה
2 שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל

מצרכים לשאר המרכיבים:

1 קילו אורז בסמטי

1 בקבוק יין בישול לבן

4 ליטר ציר ירקות

1 קופסת זעפרן

1  פלפל אדום חתוך לקוביות גסות

1  פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות

1 בצל לבן חתוך לקוביות גסות

3 זוקיני חתוך לקוביות גסות

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½ צרור כוסברה

להכנת הקציצות:

  • לטחון טחינה עדינה עם מעבד מזון את הסלמון עם הטונה (בפולסים)
  • להוסיף את הבצל, עשבי התיבול ואת השום הכתוש
  • יוצרים קציצות מהתערובת
  • לחמם מחבת במעט שמן  ולסגור את הקציצות מכל הצדדים ולהוריד מהאש, בסיום בישולם.

להכנת הפאייה:

  • לחמם בסיר נפרד ציר ירקות ולהוסיף את הזעפרן
  • לחמם מחבת רחבה, עם מעט שמן קנולה ושמן זית
  • לטגן את הירקות חתוכים בקוביות עד לקבלת צבע זהוב או לחריכה
  • להוסיף את האורז ולערבב
  • כשהאורז והירקות מעורבבים היטב, להוסיף את היין.
  • כשהיין כמעט מתאדה, להוסיף למחבת חצי ליטר ציר, מהסיר הנפרד ולערבב.
  • להוסיף מהציר באופן הדרגתי על פי הצורך.
  • כשהאורז כמעט מוכן, להוסיף 2 כוסות של ציר הירקות. להוסיף את הקציצות ולהמשיך לבשלם יחד עם האורז.
  • כשהאורז מוכן והקציצות מוכנות, לפזר פטרוזיליה וכוסברה מעל, ובתיאבון.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x