סמבוסק מבצק פריך
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
1 כף אבקת אפייה
½ כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
½ כוס מים חמימים
100 גרם חמאה \ תחליף חמאה רכה
למלית:
2 קופסאות טונה מסוננות
1 בצל קצוץ דק מטוגן
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
ההכנה:
-
מעבדים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט נוזלים
-
מניחים את הבצק בקערה מכוסה מגבת כעשר דקות
-
מערבבים את מרכיבי המלית
-
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים
-
במרכז כל עיגול מניחים מהמלית
-
מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה ומקפלים את הבצק על המלית .
-
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה
-
ניתן לפזר שומשום לא חובה
-
אופים ב- 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 25 דקות עד השחמה
-
ניתן להגיש לצד ממרח, או מטבל.