סלט טונה אביבי – שומר פרוס דק, סלרי קצוץ, בצל ירוק, שעועית ירוקה, טונה בשמן זית רוטב ויניגרט וגרעיני דלעת קלויים
מצרכים:
1 קופסת טונה בשמן זית מסוננת
3 שומר פרוסים דק
1 גזר פרוס לרצועות דקיקות
3 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
1 כוס שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים לחמש דקות ומסוננת
1 בצל ירוק קצוץ
לרוטב מערבבים יחד בצנצנת:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ
1 כף דבש
1 כפית חרדל
1 כפית שום גבישי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
להגשה:
100 גרם גרעיני דלעת קלויים
אופן ההכנה:
- בצלחת הגשה\ קערה מניחים את כל מרכיבי הסלט יחד מלבד הטונה.
- מוסיפים את הרוטב ומערבבים
- מניחים מעל טונה וגרעינים קלויים ומגישים
- * הערה ניתן לחתוך את כל מרכיבי הסלט בנפרד ולהרכיב לפני ההגשה.