ל"ג בעומר – תפוח אדמה מדורה חצוי וממולא במלית תפוח האדמה עצמו עם טונה, בצל סגול, עגבניות קצוצות, פלפל חריף ורוטב מיונז מתובל

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים

למלית:

2 קופסאות טונה בשמן זית

1 בצל סגול קצוץ דק

2 עגבניות רצוי מסוג תמר קצוצות דק

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות דקות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית.

לרוטב:

3 כפות מיונז

מיץ מחצי ללימון

1 שן שום כתושה

1/4 כפית מלח

1 כף שמיר\ אורגנו קצוץ

אופן ההכנה:

  1. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום ומניחים במדורה\ במנגל בין הגחלים עד לריכוך התפ"א מבפנים
  2. חוצים את התפ"א לשניים ומרוקנים את תוכנם לקערה.
  3. מערבבים עם המלית את הטונה ושאר מרכיבי המילוי.
  4. ממלאים את תפוחי האדמה עד ליצירת תלולית מעל.
  5. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית ומזלפים מעל.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x