לביבות טונה בניחוח כתום
מאת: פאולין שובל
צילום: אייל גוטמן בן תקווה
לביבות עשירות במרקמים, צבעים וטעמים, מתאמות כתוספת או כמנה עיקרית משביעה ומזינה.
מרכיבים (ל- 4 סועדים):
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית – מסוננות (יש לשמור את השמן בצד)
2 תפוחי אדמה מבושלים, מעוכים לפירה
2 בטטות מגוררות
1גזר מגורר
1 בצל מגורר
3-4 גבעולי פטרוזליה ועירית קצוצים דק
1 כף קמח תפוח אדמה
1 ביצה
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית טבעי כתית מעולה– מסוננות (יש לשמור את השמן בצד)
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל לבן
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה
- מסננים את קופסת הטונה עם שמן הזית. מפוררים את הדג.
- בקערה, שמים תפוח אדמה מבושל ומעוך (אפשר להכין מראש או להשתמש בשאריות פירה), בטטה, גזר ובצל מגוררים.
- מוסיפים קמח תפוח אדמה, עשבי תיבול, ותבלינים.
- מוסיפים ביצה, מלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
- יוצרים כדור מהתערובת בגודל כדור גולף. במרכזו יוצרים גומה קטנה וממלאים בטונה (ככפית בערך). סוגרים את כדור הירק היטב. משטחים קלות כדי לקבל צורה של לביבה.
- מחממים שמן במחבת (כ- 4 כפות). כשהשמן חם, מטגנים את הלביבות מצד אחד, הופכים וממשיכים בטיגון של הצד השני, עד הזהבה יפה.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר, ניתן להכין מראש ולשמור עד יומיים במקרר, ולחמם בתנור לפני הגשה.
שתף