מתכון סן צ'ו באו עם טונה חריפה ברוטב תמרינדו

5 מנות

לסן צ'ו באו:

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן

1-2 ראשי חסה אמריקאית– עלים פנימיים (כ-10 עלים סה"כ)

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 כוס כוסברה

1 כוס נענע

2 כוסות נבטים

2 כפות בוטנים קלויים – קצוצים גס

 

לרוטב:

1 שן שום כתושה

1 כפית ג'ינג'ר כתוש

2 כפיות תרכיז תמרהינדי "Tamicon"

4 כפיות מים

1 כפית רוטב דגים

1 כפית סוכר חום

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מפרקים את החסה כך שמתקבלות כ-10 "קונכיות" למילוי (בגודל כף יד), שוטפים ומייבשים.
  2. פורסים דק את הפלפלים, בוררים בין הנבטים, קוטפים את עלי עשבי התיבול.
  3. קולים את הבוטנים במחבת או בתנור (180 מ"צ ל-8 דקות), מצננים וקוצצים גס
  4. מסננים את הטונה.
  5. מכניסים לצנצנת את כל רכיבי הרוטב ומשקשקים היטב.
  6. הרכבת המנה: ממלאים כל "קונכיית חסה" בפלפלים, נבטים, עשבי תיבול וטונה. יוצקים כפית רוטב על כל אחת מהקונכיות ומפזרים בוטנים.

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (2 עלים ממולאים)

אנרגיה (קק"ל) פחמימות (גרם) חלבון(גרם) שומן(גרם) שומן רווי(גרם) נתרן(מ"ג) סיבים    תזונתיים (גרם)
145 10 14 5.5 0.7 320 3.5

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x