מתכון סן צ'ו באו עם טונה חריפה ברוטב תמרינדו
5 מנות
לסן צ'ו באו:
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן
1-2 ראשי חסה אמריקאית– עלים פנימיים (כ-10 עלים סה"כ)
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 כוס כוסברה
1 כוס נענע
2 כוסות נבטים
2 כפות בוטנים קלויים – קצוצים גס
לרוטב:
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפיות תרכיז תמרהינדי "Tamicon"
4 כפיות מים
1 כפית רוטב דגים
1 כפית סוכר חום
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מפרקים את החסה כך שמתקבלות כ-10 "קונכיות" למילוי (בגודל כף יד), שוטפים ומייבשים.
- פורסים דק את הפלפלים, בוררים בין הנבטים, קוטפים את עלי עשבי התיבול.
- קולים את הבוטנים במחבת או בתנור (180 מ"צ ל-8 דקות), מצננים וקוצצים גס
- מסננים את הטונה.
- מכניסים לצנצנת את כל רכיבי הרוטב ומשקשקים היטב.
- הרכבת המנה: ממלאים כל "קונכיית חסה" בפלפלים, נבטים, עשבי תיבול וטונה. יוצקים כפית רוטב על כל אחת מהקונכיות ומפזרים בוטנים.
ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (2 עלים ממולאים)
אנרגיה (קק"ל) | פחמימות (גרם) | חלבון(גרם) | שומן(גרם) | שומן רווי(גרם) | נתרן(מ"ג) | סיבים תזונתיים (גרם) |
145 | 10 | 14 | 5.5 | 0.7 | 320 | 3.5 |
שתף