פשטידת טונה בטטה וכרישה
מצרכים:
מרכיבים לבצק:
110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כוס + 2 כפות (125 גרם) קמח
1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) קמח תפו"א
1/2 כפית מלח
1 חלמון
1/2 1 כפות מים
מרכיבים למלית:
1 קופסת טונה בטעם מעושן
1/2 ליטר מים
מלח ופלפל
2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף שמן זית
1 כרשה, פרוסה
1.5 מיכל שמנת לבישול או שמנת צמחית
4 ביצים, טרופות
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
אופן ההכנה:
- הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בעל להב סכין ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק. מוציאים למשטח עבודה, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
- המלית: יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
- שמים בקערה את השמנת, הביצים ואגוז המוסקט וטורפים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, מרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ, הגדול מעט מתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, מרדדים במערוך ומניחים בתבנית. מהדקים לבסיס ולדפנות.
- מסדרים מעל הבצק את קוביות הבטטה, פרוסות הכרשה והטונה. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ואופים כ-45 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.
- כשרוצים להכין פשטידה כשרה לפסח או כשרוצים לחסוך בקלוריות, אופים פשטידה ללא בצק: משמנים תבנית חרס או פיירקס. מסדרים את הירקות בתבנית, יוצקים את הבלילה ואופים כחצי שעה, עד הזהבה.
(כותב המתכון – מיכל לוי אלחלל צילום – דני לרנר)
שתף