מתכון סמבוסק טונה (כ-25-30 יח')

חומרים:

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

1 כוס שמן

2 כפות מחוקות שמרים יבשים (6 גרם)

½ כף מלח

2 כוסות מים פושרים

 

למלית:

4 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן 140 גרם

½ כפית פלפל שחור

½ כפית כמון

1 כפית שטוחה מלח

4 בצלים קלופים וקצוצים דק

 

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק (כ-10 ס"מ גובה)

 

אופן ההכנה: 

  • לבצק : מערבבים בקערה את כל החומרים לבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומניחים על משטח עבודה מקומח.
  • למלית : מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסננים את הטונה מהשמן ומפוררים בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן ומתבלים בפלפל שחור, בכמון ובמלח ומערבבים היטב.
  • להרכבת הסמבוסק : שמים כפית מהמלית על כל עיגול בצק וסוגרים את הדופן לקבלת חצי עיגול. מהדקים היטב את קצוות הבצק. מחממים במחבת את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק משני הצדדים כ-5 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג לספיגת השמן.

 

להגשה: מגישים חם עם רוטב לבחירתכם או עם סלט עלים ירוקים.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x