מתכון גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה בשמן
ל-4 מנות
כותב המתכון: פרידה רז
מצרכים:
1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן
4 תפוחי אדמה
3 בטטות
500 מ”ל שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט טחון
1 כפית שום גבישי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
פורסים דק במנדולינה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטות.
מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות וביניהם מסדרים את הטונה.
מתבלים את השמנת במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי ויוצקים מעל
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה.
מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות דקות אחדות עד שהמנה תשחים מעט.
שתף