תפוחי אדמה במילוי טונה ואריסה
מרכיבים ל- 3-6 מנות:
6 תפוחי אדמה גדולים
3 קופסאות נתחי טונה בהירה בשמן זית, מסוננות
1 כף ממרח אריסה
2 פלפלים, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס זיתים מגולענים
2 יחי' בצל ירוק, קצוץ
1-2 כפיות מיץ לימון טרי
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בתבנית מעל נייר אפייה ומצע של מלח גס בשכבה דקה.
אופים כ 50 דק' עד שעה על 200 מעלות. מוצאים מהתנור, מצננים קלות ובזהירות מנקים מעודפי מלח גס. יוצרים חתך בחלק העליון של תפוחי האדמה ויוצרים מקום למלית.
בקערית מערבבים טונה עם אריסה, מיץ לימון, בצל ירוק, זיתים וקוביות פלפלים, מלח, פלפל. מערבבים בזהירות. טועמים ומתקנים תיבול.
מניחים את התערובת בתפוחי האדמה ומגישים.
שתף