מאפה שמרים עם אריסה, טונה ותפוחי אדמה
מאפה שבבסיסו אריסה, טונה תפוחי אדמה ועוד תוספות אהובות לפי בחירה והעדפה האישית של כל אחד מבני המשפחה.
מרכיבים לכ-12 מאפים:
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 1 כף מלח
- 1/4 2 כוסות מים פושרים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
- 1/2-3/4 כוס ממרח אריסה
- 3-4 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים פרוסים לעיגולים בגודל ס"מ וחצי, אפויים עם שמן זית ומלח גס בתנור כ35 דק'
- 6 קופסאות נתחי טונה בהירה בשמן זית, מסוננות
תוספות:
ביצים קשות, ירקות קלויים, זיתים, סלט ירקות קצוץ, ארטישוק משומר, לימון כבוש, סלט עגבניות עשבי תיבול ושום, בצל מוחמץ, גרגירי תירס ועוד תוספות אהובות.
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, סוכר. מערבבים קלות. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומערבבים עם וו הלישה עד שמתקבל בצק אחיד.
מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים להתפחה, כשהבצק מכוסה במגבת נקיה לשעה או עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל11-12 יח' ( כ 140 ג' כל יחי בצק). פותחים את הבצק ( בידיים או ברידוד) לעיגול.
מניחים במרכז כל בצק 1 כפית ממרח אריסה (משאירים שוליים).
מעל מפזרים עיגולי תפוחי אדמה בצורה חופפת ובכך יוצרים גומה (לתוכה בהמשך נוסיף את הטונה והתוספות).
בעזרת מברשת סיליקון מורחים בשוליים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ30 -25 דקות, עד שהמאפה מוזהב, והבצק אפוי ומוכן.
מוצאים מהתנור ומוסיפים טונה/ זיתים/ ביצים קשות/ סלט ירקות קצוץ/ לימון כבוש ועוד תוספות לפי הטעם.
שתף