פסטה טונה עם זוקיני צרוב, זיתים ואורגנו
חומרים ל – 4 מנות:
1 חבילת ספגטי
2 מכלים עגבניות מרוסקות
2-3 זוקיני
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
2 קופסאות נתחי טונה בהירה בשמן (מסוננות).
5 שיני שום, קצוצות או כתושות
1 כף עלי טימין
10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
חופן עלי אורגנו/בזיליקום
1 מכל רסק עגבניות, 100 ג'
מלח, פלפל
שמן זית
אופן הכנה:
חוצים את הזוקיני וחותכים לרבעים, כך שמתקבלים מקלות זוקיני.
במחבת פסים מעט משומנת, צולים את הזוקיני עד שמופיעים סימני צריבה והם מתרככים קלות. (לחילופין ניתן לצרוב על מחבת רגילה, אך התוצאה תהייה זוקיני רך יותר).
בסיר מחממים מעט שמן, מוסיפים פלפל ירוק חריף, שום מלח, פלפל ומטגנים קלות (מוודאים שהשום לא ייחרך).
מוסיפים את הטימין ורסק העגבניות. מבשלים מעט ומוסיפים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים רבע כוס מים, סוגרים עם מכסה ומבשלים את הרוטב עד שמסמיך קלות ומבעבע.
מוסיפים את הזוקיני הצלוי לתוך הרוטב לכ- 5 דק' נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את הטונה, הזיתים ועלי האורגנו /בזיליקום ומערבבים קלות ( לכ 2 דק').
במקביל מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. מסננים (שומרים מעט מהמים שבהם התבשלה הפסטה ומוסיפים לרוטב במידת הצורך).
מוסיפים את הפסטה לרוטב העגבניות. מערבבים ומגישים חם עם עוד עלי אורגנו/ בזיליקום.