פירושקי טונה

מרכיבים:

לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 ביצה

2.5 כוסות מים

1/2 כוס שמן קנולה\ זית

למלית:

1 בצל גדול קצוץ דק מטוגן

2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומרוסקים

2 כפות שמיר קצוץ

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

3 קופסאות טונה מסוננות

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק.
  2. לשים את הבצק שבע דקות עד לבצק אחיד ומניחים בקערה משומנת מעט.
  3. מכסים בשקית ומתפיחים שעה. לאחר שעה מורידים נפח ומחלקים את הבצק ל 20-25 כדורים.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  5. מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית ומוארכת ומניחים במרכזה לאורך העלה מהמלית.
  6. מרימים את שני צידי הבצק ומהדקים מעל המלית.
  7. משטחים בזהירות בעזרת כף היד ומניחים על מגש מקומח מעט ומכוסה במגבת.
  8. חוזרים עם הפעולה עם שאר הבצק.
  9. מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
  10. מגישים לצד ירקות טריים ובצל כבוש.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x