פשטידת טונה בטטה וכרישה

מצרכים:

מרכיבים לבצק:

110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס + 2 כפות (125 גרם) קמח

1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) קמח תפו"א

1/2 כפית מלח

1 חלמון

1/2 1 כפות מים

 מרכיבים למלית:

1 קופסת טונה בטעם מעושן

1/2 ליטר מים

מלח ופלפל

2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות

1 כף שמן זית

1 כרשה, פרוסה

1.5 מיכל שמנת לבישול או שמנת צמחית

4 ביצים, טרופות

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון בעל להב סכין ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק. מוציאים למשטח עבודה, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  3. המלית: יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
  5. שמים בקערה את השמנת, הביצים ואגוז המוסקט וטורפים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, מרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ, הגדול מעט מתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, מרדדים במערוך ומניחים בתבנית. מהדקים לבסיס ולדפנות.
  7. מסדרים מעל הבצק את קוביות הבטטה, פרוסות הכרשה והטונה. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ואופים כ-45 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.
  • כשרוצים להכין פשטידה כשרה לפסח או כשרוצים לחסוך בקלוריות, אופים פשטידה ללא בצק: משמנים תבנית חרס או פיירקס. מסדרים את הירקות בתבנית, יוצקים את הבלילה ואופים כחצי שעה, עד הזהבה.

 

 

(כותב המתכון – מיכל לוי אלחלל   צילום – דני לרנר)

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x