מתכון קרפ כשר לפסח במילוי טונה, אבוקדו ועגבניות מיובשות

שם הכותב: השף אושר אידלמן

12 קרפים

 

מצרכים: 

לקרפ:

 3 כוסות קמח תפוחי אדמה

½ כפית שטוחה מלח דק

5 כפות שמן ניטרלי

1 כוס מים פושרים או חלב פושר

4 ביצים M

ספריי שמן לטיגון

 

למילוי:

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן – להסבה למתכון ללא חשש קטניות, ניתן להשתמש בטונה במים בהכשר מהודר לפסח

2 יח' אבוקדו בינוני ובשל

4 יח' עגבניות מיובשות

1 צרור עירית קצוצה

1 כף פרמזן מגורד

½ כפית פלפל שחור

½ כפית שטוחה מלח

½ כפית פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה:

לקרפ:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה מלבד השמן בעזרת מטרפה, מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהבלילה אחידה וחלקה. אם נותרו גושים, ניתן להעביר דרך מסננת דקה.
  2. מחממים מחבת על חום נמוך-בינוני במשך 2 דקות, מוסיפים מעט ספריי שמן, יוצקים שכבה עגולה ודקה בקוטר של 15-20 ס"מ. מנמיכים להבה.
  3. לאחר כדקה הופכים לצד השני (כאשר הבלילה מסמיכה ונפרדת בקלות מהמחבת) לחצי דקה נוספת. מעבירים לצלחת ומצננים.
  4. ממשיכים עם הכנת שאר הקרפים.

למלית:

  1. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כ-2 דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)
  2. מקלפים, מגלענים ומועכים את האבוקדו עם מזלג
  3. קוצצים דק את העירית.
  4. מערבבים יחד את כל חומרי המלית, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה: מניחים כף גדושה מהמלית במרכז החלק התחתון של הקרפ, מקפלים את שני צידיו פנימה (על מלית הטונה), מקפלים את החלק התחתון (הקרוב אלינו) על המלית גם כן, וממשיכים לגלגל אל עבר הצד הרחוק מאיתנו.

 

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (1 יחידה):

אנרגיה (קק"ל) פחמימות (גרם) חלבון

(גרם)

שומן

(גרם)

שומן רווי(גרם) נתרן

(מ"ג)

סיבים תזונתיים (גרם)
244 34 6 10 1.1 428 2

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x