קציצות טונה ומנגולד
מרכיבים:
לקציצות:
תרסיס שמן
2 קופסאות טונה מסוננות
1 כפית שום גבישי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כפית כמון
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
חצי כוס ירק שאוהבים
לרוטב:
1 חבילת עלי מנגולד חתוכים
1 בצל פרוס לרצועות
¼ כוס שמנז
מיץ מחצי לימון
5 פרוסות לימון
2 כפות דבש
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כפית שום גבישי
2 כוסות כוסות מים
ההכנה:
- מערבבים היטב את מסת הקציצות ויוצרים קציצות קטנות ושטוחות מעט.
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.
- אופים כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות.
- בסיר שטוח מניחים שמן זית, בצל ומנגולד ומטגנים תוך כדי ערבוב, מוסיפים תבלינים, דבש ומיץ לימון ומערבבים, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
- מניחים את קציצות הטונה וביניהן פרוסות לימון.
- מבשלים בכיסוי חלקי כעשרים דקות.