מאפה ראש השנה ברוטב פטריות

מרכיבים:

1 חבילת בצק עלים

2 קופסאות טונה מסוננות

2 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כפית מלח

1 ביצה טרופה לציפוי

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות \ פרוסות דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית כורכום

3 כפות עלי טימין טרי

1/2 כוס מים מעורבבים עם כפית קורנפלור

ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את קופסאות הטונה המסוננות עם הבצל הירוק ומעט מלח

  2. פורסים את בצק העלים וחותכים לריבועים שווים

  3. מניחים כף גדושה במרכז כל ריבוע וסוגרים את הקצוות האלכסניות ממש כמו מאפה גביניות

  4. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחי ומברישים בביצה טרופה

  5. אופים כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות עד הזהבה

  6. להכנת הרוטב, במחבת מניחים שמן זית ובצל, מטגנים עד שהבצל מזהיב ומוסיפים פטריות, מטגנים חמש דקות נוספות ומוסיפים את התבלינים ואת המים עם הקורנפלור, מערבבים כ- 3 דקות ומסירים מהאש

  7. מגישים מאפה חם עם רוטב מעל.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x