כך תדעו להחליט בין קציצות טונה ברוטב או אפויות

אם הגעתם למצב שאתם מתלבטים בין קציצות טונה אפויות או מבושלות, אין ספק שאתם יודעים מה טוב בחיים. ואנחנו לא מדברים רק על הטעם, אלא גם על שפע החומרים המזינים שהטונה מכילה.

ואנחנו אומרים דבר כזה: למה לבחור אם אפשר גם וגם? תפריט מזין מכיל כל כך הרבה אפשרויות, ככה שאף פעם לא משעמם. וכשהתפריט באמת מגוון, המוטיבציה לשמור על הבריאות שלנו אף פעם לא נעלמת.

אתם כבר מכירים את הטעם הנפלא של הקציצות. לא משנה באיזו צורה תעדיפו להכין אותן (מבושלות ברוטב או אפויות), תוכלו להנות מהן דלות פחמימות עם ניחוח ממכר.

אבל היתרון הכי גדול הוא שאפשר לשלב אותן בכל כך הרבה וריאציות. תוכלו לנשנש אותן ישר מהתבנית בין ארוחות, להוסיף בעזרתן נפח לסלט טרי, ואפילו לאכול אותן כעיקרית בתבשיל חריימה.

ככה או ככה – יש שפע אפשרויות למנה המופלאה הזאת, והיא מתאימה לכל שעה ביום, ולכל יום בשנה.

קציצות טונה ברוטב: שפע אפשרויות הגשה לכל ארוחה

אתם תאהבו את קציצות הטונה ברוטב ואת שפע אפשרויות ההכנה שלהן. כך, למשל, תוכלו להכין אותן בזילוף גבינה למעלה, ברוטב מיונז ושום, או ברוטב חריימה. הן סופר קלות להכנה במחבת, עם מעט שמן, (כמו לביבות) וניתן להגיש אותן לארוחת צהריים, בראנץ' או ערב.

יש אנשים שאוהבים קציצות טונה לצד סלט גדול כך שהם נהנים מארוחה משביעה ומזינה. בכל אופן, אפשר להגיש אותן גם כפינגר פוד, מנה קטנה, דלת פחמימות ונטולת גלוטן.

אם זה לא המצב, תרגישו חופשי להגיש את המנה לצד פחמימה כמו אורז, קוסקוס, בורגול או קינואה. הסוד במטבח הוא להיות יצירתיים.

אפשר להקפיא את הקציצות לאחר הבישול או האפייה. וכשרוצים לאכול, פשוט מפשירים אותן במקרר למשך הלילה, או מחממים מעט בתנור כדי להשיב את המרקם הפריך.

קציצות טונה אפויות: הבחירה המועדפת על שוחרי בריאות ושומרי משקל

מתכון לקציצות טונה בתנור הוא הבחירה המועדפת על אנשים שמעוניינים להגביר את תכולת החלבון בתפריט שלהם. לא רק שניתן להכין אותן באינספור שיטות שונות; למנה הזאת יש שפע יתרונות בריאותיים!

הטונה עשירה בשני סוגים של חומצות שומן אומגה 3 המסייעות לקדם את בריאות העיניים והמוח ולעכב התפתחות דלקות.

טונה במים דלה באופן טבעי בפחמימות וסוכרים, ולמרות שהיא מכילה חומצות שומן אומגה 3, היא דלה בתכולת השומן הכללית!

קופסת טונה במים היא האפשרות הידידותית ביותר לשמירה על המשקל, והבונוס הוא הטעם הנפלא, כך שזוהי "אפשרות בטוחה" לאנשים שאוהבים דגים אבל מעדיפים להימנע משומנים מיותרים.

אם אתם ממהרים, והילדים תיכף מגיעים מבית הספר, ולא הספקתם להכין צהריים, תבנית מהירה של קציצות טונה לילדים תסגור לכם את הפינה, וכמעט בטוח שלא יישאר פירור.

טיפים שיהפכו גם אנשים שלא משתגעים על טונה לאכלני טונה נלהבים

  • אפשר להכין קציצת טונה אפויה אחת גדולה, לצד ירקות בגריל.
  • אם אתם מעדיפים קציצות טונה קטנות, תוכלו להכין שתיים, שלוש או ארבע מיני קציצות טונה אפויות, מה שיקצר את זמן האפייה.
  • במקום טונה, אפשר להכין את הקציצות האלה גם עם סלמון או סרדינים.
  • תוספות אפשריות: ביצים קשות וגבינה מותכת מעל, שמשמשת גם כתוספת טעם נפלא, אבל גם מאפשרת לשמור על יציבות הקציצות.
  • בצל אדום קצוץ מוסיף מעט חריפות וטעם, כך שהתיבול יכול להיות רק מלח ופלפל, פשוט וקל!
  • אם הבחירה היא קציצות טונה מטוגנות, תוכלו לטגן אותן בשמן זית או שמן קוקוס.
  • אם אתם מכינים קציצות טונה ברוטב, אפשר להכין אותן מטונה במים, כדי להימנע מעודף שומנים במנה.
  • אם התערובת נראית רטובה מדי, מוסיפים כף קמח כדי לספוח את הלחות.
  • אפשר להכין את הקציצות בגרסת הרוטב במחבת, ולשמור במקרר עד שלושה ימים. כשרוצים לאכול אותן, פשוט מחממים במחבת או בתנור, ומגישים עם הרוטב.
  • טיפ הגשה מנצח: לעטוף כל קציצת טונה בעלה חסה וליהנות ממנה כיפית ובריאה!

קציצות טונה אפויות או ברוטב הן מנה נטולת גלוטן, דלת פחמימות, עתירת חלבון, ואהובה על ילדים ומבוגרים. הן מכילות שפע חומרים מזינים ושפע מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון, והן מעולות גם לתפריט של שומרי משקל.

חשוב לציין שבאיזה דרך שלא תבחרו להגיש את המנה, תמיד תוכלו לשחק עם הכמויות ואפילו לשלב אותה בארוחת ערב משפחתית או חברית. היא בטוח תתקבל בברכה.

 

 

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x