אפשרויות לבישול דג הטונה
אוכל ביתי מבושל שומר על הערכים התזונתיים של המזון בצורה טובה ביותר. במקום לקנות אוכל תעשייתי, מומלץ לבשל בבית והפעם – הכירו כמה אפשרויות טובת של בישול דג טונה. כך תכינו מאכלים מפתיעים ומגוונים, בעלי ערך תזונתי גבוה, טעם משובח ותיבול שיכניס עניין, בכל ארוחה מחדש.
בשלו קציצות בתיבול עדין
דגים חשובים לכולנו, אך יש להם ערך תזונתי מיוחד שנדרש לילדים. דגים טובים לפיתוח המוח, הם שומרים על הראש צלול, מסייעים לקוגניציה ואפילו משפרים את יכולת הלמידה. אפשרות טובה לבשל מעדן היא לפתוח קופסה איכותית ולהכין ממנה קציצות טונה לילדים. את הקציצות הללו אתם לא צריכים לבשל יותר מדי זמן. הבישול צריך להיות עדין, ממש כפי שהתיבול צריך להיות עדין. אפשר להוסיף פירורי לחם או תפוחי אדמה מעוכים. אם הילדים אוהבים טעם של בצל, ניתן להוסיף גם בצל קצוץ, אבל ממש לא מוכרחים. הבישול מאפשר הכנה ללא שמן, אבל אם הילדים מאוד אוהבים פריכות, יש טריק מעניין. ניתן להכין קציצות של דג טונה בתנור, בלי שמן בכלל. לאחר שיוצרים את הקציצות מפזרים אותן בתבנית, על גבי נייר אפיה. יש לאפות כ-8 עד 10 דקות מכל צד. אם אתם מוכרחים, אפשר כמובן לטגן אך הקפידו לספוג את השמן לאחר מכן.
מעדן חריף, מבושל פיקנטי
אם אתם בקטע חריף, אפשר בהחלט להכין מנה מבושלת לתפארת, בקטע טוב. כדי לבשל דג טונה חריף אפשר להוסיף פלפל חריף מהסוג האהוב עליכם. ניתן לקצוץ את הפלפלים או לבשל אותם יחד עם הדג, שלמים. מומלץ להעשיר את התבשיל עם עוד מינים של עשבי תיבול. ניתן להוסיף שיני שום קצוצות, טימין או תבלינים אחרים שאתם אוהבים. אם אתם מאוד אוהבים רוטב עגבניות עשיר (ובינינו – מי לא?) אפשר לקחת את הדג המבושל לכיוון אחר. הכינו רוטב עגבניות סמיך, בסמיכות שאתם אוהבים. ניתן להשתמש בעגבניות טריות או, אם אתם קצרים בזמן, אפשר להתבסס על עגבניות קצוצות מוכנות או רסק מוכן. את רוטב העגבניות אפשר להכין בסגנון שמתאים לחיך שלכם, של הילדים שלכם או של האורחים שלכם. אפשר להפוך אותו למתוק בצורה מעודנת, נוטה למלוח או אפילו בעל דרגת חמיצות מעודנת.
דג טונה עם ירקות צרובים
חובבי הירקות מכירים היטב את הארוחה הבסיסית אך הטובה מאוד, של סלט טרי עם נתחי טונה מלמעלה. אבל אם רוצים לשדרג ולהכין משהו קצת יותר מעניין ומפתה, לכו על בישול של הדג הטעים עם ירקות צרובים. תחילה, קלו את הירקות שאתם אוהבים על גבי גריל או במחבת פסים. ניתן לצרוב פלפלים צהובים, גמבות עסיסיות, בצל, וכל מה שאתם אוהבים ושיש זמין במזווה או במקרר. לאחר מכן, הוסיפו את חתיכות הדג העסיסיות, הקפיצו מעט, תנו לטעמים הטובים להיספג והגישו לצד מנת פחמימה או בלעדיה.
בישול ביין, טעים ומפתיע
דגים הולכים נהדר עם יין לבן. אין כמו הוספה של קצת יין, על מנת לשדרג את הארוחה ולהעניק לדג המבושל ארומה יוקרתית במיוחד. את היין הקפידו להוסיף לתבשיל בזהירות וברגע הנכון. ואגב, לא כדאי ללכת דווקא על אחד מהיינות הזולים. קבלו טריק של שפים – הוסיפו לתבשיל את היין שאתם אוהבים לשתות.
טונה עם פסטה
מנה שמתאימה לילדים ולמבוגרים גם יחד היא טונה המבושלת עם פסטה. תחילה, הכינו את הפסטה שאתם אוהבים, ברמת העשייה האהובה. לאחר מכן, צקו מלמעלה את הרוטב, שמנת או פטריות או עגבניות, עם הטונה ביחד.
שתף