מתכוני טונה לשבת
שבתות הקיץ ידועות ואהובות בזכות שעות האור הרבות, אולם המשמעות של שעות אור רבות היא גם פעילות מבורכת בבית, הכוללת איך לא, אכילה עם המשפחה. בגלל שטונה היא מוצר זמין כ"כ, מזין וכזה שמאוד מתאים לארוחות קרות וקלילות, הכנו לכם מתכונים מהירים וטעימים בטירוף שניתן לשלב כנשנוש, כמנות פתיחה או כתוספת בכל ארוחה! אגב, תסלחו לנו מראש שלא ציינו כמויות מדויקות. זה בדיוק הזמן שלכם לשחק עם הכמויות ממש כמו שאתם אוהבים.
סלט טונה – פסטה
אנחנו בכלל אוהבים להוסיף לסלט הירקות תוספות מזינות שונות, משום שאז, ממש כמעט בלי מאמץ רב, הסלט הופך מתוספת למנה עיקרית המכילה הרבה יותר מסיבים, צבע וויטמינים. אם חיפשתם להכין מתכונים לשבת , הסלט הזה ייתן לכם מנה שהיא גם קלה להכנה, גם משביעה מאוד וגם בריאה. במקרה שלנו הוספת הטונה בשילוב פחמימות, יהפוך בקלות את הסלט לארוחה של ממש שהילדים והמבוגרים יוכלו לאכול בשמחה גם בלי תוספת אחרת.
מרכיבים לסלט טונה-פסטה עשיר
טונה סטארקיסט במים
עגבניות שרי חתוכות לחצי (אפשר בכל מיני צבעים)
חופן אפונה מבושלת
מלפפון חתוך לטבעות דקות
גזר (אופציונאלי)
פסטה (עדיף פוסילי או צדפים)
לתיבול:
שמן זית איכותי
מיץ לימון (אופציונאלי)
מלח
הוראות הכנה: מערבבים את כל הרכיבים יחד עד לקבלת סלט טעים לחך ונעים לעין
מרכיבים לסלט\ממרח אבוקדו-טונה
1-2 ביצים מבושלות וקצוצות
ממרח אבוקדו טרי\אבוקדו רך חתוך לחתיכות קטנות
חבילה של טונה סטארקיסט במים
בצל קצוץ
תירס (אופציונאלי)
לתיבול:
מלח ופלפל
הוראות הכנה: פשוט לערבב את כל המרכיבים. מומלץ להכין את האבוקדו ביחד עם הביצים בטרם הוספת שאר המרכיבים (כאמור בכותרת, המתכון מתאים לסלט או לממרח).
מרכיבים לסושי דיאטטי מפתיע עם טונה (לא לבעלי לב חלש)
עלי מנגולד או חסה עבים ושטופים (שלמים)
כרוב קצוץ דק דק
מעט רוטב סויה
חבילה של טונה סטארקיסט במים או בשמן (טונה בשמן במקרה הזה תדבק טוב יותר לקצוות)
רצועות דקות של גזר (אופציונאלי)
רצועות דקות של מלפפון (אופציונאלי)
כל תוספת אחרת שאתם אוהבים בסושי, לצד האורז והדג
הוראות הכנה: עליכם לפרוס את עלי המנגולד או החסה בערך כמו לאפה ולהניח בצורה מסודרת כל אחד ממרכיבי הסושי לאורך. את רוטב הסויה ניתן לשפוך מעל כל המרכיבים, או ספציפית מעל הכרוב הקצוץ, שכן הוא תחליף האורז שלנו. לאחר מכן, כל הנותר לכם הוא לגלגל את עלי החסה או המנגולד כמו רולדה, ולפרוס מהגליל הנוצר טבעות סושי בעובי הרצוי.
תפוחי אדמה במילוי טונה
תפוחי אדמה קטנים -בינוניים חתוכים לחצי
טונה סטארקיסט בשמן
פטרוזיליה שטופה וקצוצה
בצל קצוץ דק דק
לתיבול:
מלח
פלפל
הוראות הכנה: מכינם בצד חצאי תפוחי אדמה ומרוקנים את חלקם הפנימי באופן שיישאר מהם מעין קערה (קצת כמו שמכינים ממולא). לאחר מכן, יוצרים תערובת של הפטרוזיליה, הטונה והבצל בשילוב עם התבלינים. לאחר מכן, כל הנותר לכם הוא למלא את תפוחי האדמה ולאפות בתנור, עם הצד של הטונה כלפי מעלה. שימו לב, שכדי לרכך את תפוחי האדמה, מומלץ לבשלם מעט קודם, שכן אפיה רבה מדי תייבש את הטונה.
שתף