לחמניות איטלקיות מלוחות בסגנון טוניסאי
מאת: פאולין שובל
צילום: אייל גוטמן בן תקווה
לחמניות איטלקיות, מפנקות, עשירות והכי חשוב קלות להכנה ובניחוח טוניסאי!
מרכיבים (כ-30 לחמניות):
500 גרם תפוחי אדמה מבושלים וחמים
700 גרם קמח
4-5 ביצים בגודל בינוני
100 גרם חמאה רכה
2 כפות שמרים יבשים
גרדת תפוז/ לימון (למתוק בלבד)
קורט מלח
2 כפות סוכר
שמן צמחי לטיגון
מרכיבים למילוי:
2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון
לימון כבוש מרוסק (אופציה)
3 ביצים קשות חתוכות
מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
עריסה או סחוג, לפי הטעם
מעט זיתים שחורים קצוצים
מעט בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
- מרסקים את תפוחי האדמה למחית אחידה. שופכים קמח על משטח העבודה בצורת לוע הר געש.
- שמים במרכזו את כל המרכיבים יחד: חמאה, תפוחי אדמה, שמרים, מלח, סוכר וביצים. מערבבים בעזרת מזלג את הכל, עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לאט את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.
- יוצרים כדור בצק רך. מניחים במקום חמים לתפיחה למשך כ-20 דקות.
- יוצרים כדורים בגודל של ביס, מניחים על מגש מקומח לתפיחה נוספת, מכסים במגבת ומשאירים במקום חמים לחצי שעה.
- על אש בינונית, מחממים במחבת שמן לטיגון. כשהשמן חם מספיק, מטגנים את הלחמניות משני הצדדים, עד השחמה.
- מערבבים יחד את כל החומרים למילוי. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
- ממלאים את הלחמניות בתערובת ומגישים.
בתאבון!
שתף