מתכון אורז בסגנון פאייה בשילוב קציצות דגים (ל-20 מנות)
מצרכים לקציצות:
4 קופסאות שימורי טונה 'סטארקיסט' בשמן זית
½ קילו סלמון
½ בצל לבן קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה
2 שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל
מצרכים לשאר המרכיבים:
1 קילו אורז בסמטי
1 בקבוק יין בישול לבן
4 ליטר ציר ירקות
1 קופסת זעפרן
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות
1 בצל לבן חתוך לקוביות גסות
3 זוקיני חתוך לקוביות גסות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה
להכנת הקציצות:
- לטחון טחינה עדינה עם מעבד מזון את הסלמון עם הטונה (בפולסים)
- להוסיף את הבצל, עשבי התיבול ואת השום הכתוש
- יוצרים קציצות מהתערובת
- לחמם מחבת במעט שמן ולסגור את הקציצות מכל הצדדים ולהוריד מהאש, בסיום בישולם.
להכנת הפאייה:
- לחמם בסיר נפרד ציר ירקות ולהוסיף את הזעפרן
- לחמם מחבת רחבה, עם מעט שמן קנולה ושמן זית
- לטגן את הירקות חתוכים בקוביות עד לקבלת צבע זהוב או לחריכה
- להוסיף את האורז ולערבב
- כשהאורז והירקות מעורבבים היטב, להוסיף את היין.
- כשהיין כמעט מתאדה, להוסיף למחבת חצי ליטר ציר, מהסיר הנפרד ולערבב.
- להוסיף מהציר באופן הדרגתי על פי הצורך.
- כשהאורז כמעט מוכן, להוסיף 2 כוסות של ציר הירקות. להוסיף את הקציצות ולהמשיך לבשלם יחד עם האורז.
- כשהאורז מוכן והקציצות מוכנות, לפזר פטרוזיליה וכוסברה מעל, ובתיאבון.