בוחשים 3 כוסות קמח עם 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר ו 1 כפית שטוחה של שמרים יבשים.
לאחר ערבוב של כל החומרים היבשים, מוסיפים 1/2 כוס שמן זית בהדרגה (לאט לאט) תוך כדי בחישה של הקמח עם החומרים,
מוסיפים כוס מים בהדרגה ולשים בסבלנות! עד יצירת הבצק, ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד רך וקטיפתי.
נותנים לבצק לנוח ולתפוח.
להכנת המלית :
מערבבים טונה סטארקיסט עם מלח פלפל ובצל מטוגן.
יוצרים מהבצק עיגולים כמו לפיתה, שמים במרכז שתי כפות מלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
אופים למשך דקה בתנור שחומם מראש ל 180 מע' .מורחים חלמון של ביצה מפזרים סומסום או קצח, או למי שאוהב – את שניהם, ומחזירים לתנור לאפיה של עוד 19 דקות. (תלוי בעוצמת התנור).