כדורוני טונה סטארקיסט בציפוי פיסטוק ועשבי תיבול
חומרים: (4-6 מנות)
2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף, מסוננות (160 גרם לקופסא)
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם שום שמיר
50 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת דק
80 גרם חמאה רכה (או מרגרינה בטעם חמאה)
1/3 כוס עירית קצוצה דק
2 מלפפונים חמוצים, מגוררים דק וסחוטים
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל
1 כף זיתים שחורים, קצוצים דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
לציפוי:
150 גרם פיסטוק חלבי, קלוף וקלוי
אופן ההכנה:
- שמים את הטונה בקערה ומועכים בעזרת מזלג לפירורים דקים. מוסיפים את יתר החומרים
ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. צרים מהתערובת כדורים אישיים בגודל הרצוי ומניחים בתבנית. מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות.
- לפני ההגשה, מעטרים את הכדורים בפיסטוק הקלוי .
לגיוון: ניתן להגיש ככדור טונה אחד גדול כמנה מרכזית לשולחן. מרפדים קערית קטנה בניילון נצמד וממלאים בתערובת הטונה ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. לפני ההגשה הופכים את תערובת הטונה על צלחת הגשה מרכזית, מסירים את הניילון הנצמד ומעטרים בפיסטוקים קלויים מגישים לצד לחם כפרי חם.
שתף