כותב המתכון: סטארקיסט
מצרכים:
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית, מסוננות
6 עגבניות בשלות ומוצקות בגודל בינוני-גדול
2 ביצים קשות
2 כפות מלפפונים חמוצים קצוצים דק
2 כפות מיונז
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס
כמה טיפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מסירים את ראש העגבנייה ושומרים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוכן העגבנייה בעדינות, ממליחים קלות והופכים על מגש לניקוז נוזלים.
2. מפוררים את הטונה לתוך קערה, מגררים על פומפיה את הביצים הקשות, מוספים את המיונז והמלפפונים החמוצים ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
3. ממלאים את פנים העגבנייה בסלט הטונה שהכנו ואף עורמים ערימה קטנה מעל, מכסים חלקית במכסה השמור ושומרים במקרר. ניתן להכין כשעתיים לפני ההגשה.
4. להגשה מעטרים בתלתלי בצל ירוק (חוצים את הבצל הירוק לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות. משרים במי קרח עד שהרצועות מסתלסלות).