מתכון ריזוטו טונה, שמפיניון ואספרגוס טרי

כותב המתכון: שף ג'ול שלופי ושף ניקי גרנר

מצרכים:

6 קופסאות טונה סטארקיסט 5% שומן בעשבי תיבול (מסוננות)
200 גרם אורז עגול לריזוטו מזן ארבוריו
600 מ"ל ציר ירקות
1 אגודה אספרגוס ירוק טרי
1 סלסלה פטריות שמפיניון
4 שינים שום כתוש
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כפית גרידת לימון
גבינת פרמזן
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מקלפים, חולטים, מצננים וחותכים את האספרגוס ליחידות בגודל כחצי ס"מ.
יוצקים לסיר את הציר ומביאים לרתיחה. במקביל, מחממים סיר נוסף בגודל בינוני ומוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את האורז מערבבים ומבשלים כדקה, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את היין ונותנים לו לבעבע ולהצטמצם עד שהאורז נראה די יבש.
מוסיפים בהדרגה את הציר הרותח, מצקת מלאה בכל פעם, ומערבבים תכופות. נותנים לאורז לספוג את רוב הציר לפני שמוסיפים מצקת נוספת.
כשהאורז מגיע לדרגת אלה דנטה, מוסיפים תוך כדי ערבוב את האספרגוס החתוך ומכבים את האש. מניחים לריזוטו לנוח כמה דקות.
פורסים את הפטריות.
מחממים מחבת ומוסיפים 4 כפות שמן זית מאדים את הפטריות מתבלים בגרידת לימון, שום מלח ופלפל.
מוסיפים את הטונה והפטריות לריזוטו ומערבבים, ניתן להוסיף עוד ציר ירקות לקבלת המרקם האהוב עליכם, מוסיפים גבינת פרמזן ומערבבים.
מחלקים לצלחות הגשה ומוסיפים עוד פרמזן.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x