3 סלטי טונה מומלצים לאירוע בר מצווה ביתי
מזל טוב! הילד או הילדה שלכם בגיל מצוות. זה ללא ספק אחד האירועים המרגשים ביותר בלוח הזמנים היהודי והמשפחתי ואתם מקווים שהחגיגה תעניק לאורחים חוויה מיוחדת ומרגשת.
כשאתם מתחילים מבעוד מועד להתלבט ולתכנן את הדברים שיתאימו לאירוע הביתי שלכם – כולל מוסיקה, אטרקציות בחצר, קישוטי פרחים או שף פרטי לבת מצווה / לבר מצווה שלכם – החגיגה יכולה להיות יותר רגועה ונעימה.
כדי להפחית חלק מההתלבטויות, בואו ׳לטעום׳ 3 סלטי טונה שיפתחו את התיאבון של האורחים.
יש לא מעט דרכים נהדרות שבהן ניתן להשתמש בסלט טונה בריא. לדוגמה, ככריך, כקערת סלט, או כתוספת עבור הקרקרים שאתם אוהבים. לא כל סלטי הטונה נולדו שווים, אבל כשאתם מכינים אותו בעצמכם או נעזרים בשף פרטי מקצועי, אתם יודעים בדיוק מה הוכנס לתוך הסלט.
יתרונות הטונה
דג הטונה הוא מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3 אנטי דלקתיות. יש הממליצים על שימוש בטונה בשמן זית, לנקז ממנו את השומן, ולהשתמש בחלק ממנו מחדש במתכון הסלט. כך אפשר לשמור על הוויטמינים המסיסים בשומן, שמעלים את הערך התזונתי של סלט הטונה שלכם. עם זאת, גם טונה במים תוכל להתאים למטרה זו.
סלט טונה מס׳ 1
שילוב של גרעיני חמניות ושום בסלט, מציעים מרכיבים ׳סודיים׳ שמשדרגים את המנה. שום הוא תוספת נהדרת לכל מנה, גם בגלל טעמו הייחודי וגם כי אי אפשר להתעלם מהיתרונות שלו שקשורים לחיזוק המערכת החיסונית (בגלל ה-Allicin הפעיל).
גרעיני חמניות הם גרעינים משמחים וסופר טעימים. והם גם אנטי דלקתיים ובעלי יתרונות קרדיו-וסקולריים בגלל תכולה גבוהה של ויטמין E.
רכיבים:
- פחית של 1 דג טונה בשמן זית – ללא השמן, אבל שמרו על השמן. לחילופין, אפשר להשתמש בקופסת טונה במים עם 2 כפות שמן זית.
רוטב:
- רבע כוס גרעיני חמנייה גולמיים ללא מלח
- 1 שן שום כתושה, בינונית / קטנה
- 1 כף חרדל דיז׳ון
- 1 כף דבש
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 1 סלרי חתוך לקוביות
- מלח ים ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק.
- בקערה נפרדת מוסיפים ביד את הרוטב לטונה, ומערבבים.
סלט טונה מס׳ 2
סלט טונה רב-תכליתי ומהיר. למה רב-תכלילי? פשוט כי ניתן להגיש את הסלט הטעים הן כסנדוויץ׳ עם חסה טרייה, הן כמטבל על קרקרים פריכים, והן כרוטב לסלט טרי.
רכיבים:
- 15 ס״מ גבעול סלרי קצוץ גס
- רבע בצל אדום קלוף, קטן
- 2 בצלים ירוקים קצוצים גס
- 1 כף שמיר טרי
- 50 גרם מיונז
- 1 לימון, מיץ בלבד.
- קופסת טונה ללא הנוזל
- מפזרים מלח ים ופלפל גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה:
מקצצים בבלנדר את הסלרי, הבצל האדום, הבצל הירוק ושמיר. מוסיפים את המיונז, הלימון, טונה סחוטה, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת משולבת היטב.
מגישים את התערובת על לחמניות או קרקרים, כמטבל או כרוטב לסלט ירוק.
סלט טונה מס׳ 3
רכיבים:
- חצי כוס מיונז
- 1 כף חרדל דיז׳ון
- 2 כפות חמוצים מקוצצים
- רבע כפית פלפל שחור גרוס גס
- 1 כף מיץ לימון
- קופסת טונה סחוטה היטב
- חצי כוס סלרי טחון
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערה גדולה את המיונז, החרדל, החמוצים, הפלפל ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מוסיפים את הטונה והסלרי וממשיכים לערבב. מקררים לפחות שעה לפני ההגשה.
למה טונה?
דג הטונה הוא זן של דגי מים מלוחים שבית הגידול שלו נע בין האוקיינוס האטלנטי לאינדונזיה. דג טונה הוא אחד הזנים הפופולריים בעולם, בנוסף לשפע ולטעם הבשרני, דג הטונה גם מזין במיוחד ולכן שולט בעולם הקולינרי של ימינו, בעיקר כשמדובר בסושי, אבל לא רק.
טונה משומרת היא בחירה פופולרית בעולם, ויכולה לסייע גם לכם להציע לאורחים מזון טעים ואהוב על כולם. למעשה, בדג הטונה יש הרבה יותר מאשר סלט טונה. מנקודת מבט קולינרית, דג הטונה הוא באמת מלך הים. מדובר בדג בשרי, מלא בשומן וחלבון (טובים), המהווה חלק חשוב מתזונתם של אנשים רבים ברחבי העולם. ניתן להכין את הטונה בדרכים רבות, והוא ממלא תפקיד חשוב במטבחים של מדינות רבות ושונות, גם במטבח של האירוע המשפחתי שלכם. שיהיה בתיאבון ובמזל טוב!
שתף