שבלולי בורקס טונה מטורפים
מצרכים
1 ק״ג בצק עלים מופשר
1ביצה טרופה, להברשה
מעט שומשום לפיזור מעל
למלית:
2 קופסאות טונה מסוננות
½ כוס זיתים קצוצים
3ביצים קשות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה את מרכיבי המלית.
3 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לרוחב למלבנים ברוחב של כ- 12 ס"מ.
4 מניחים לאורך כל מלבן כ- 2 כפות מהמלית וסוגרים את הבצק מעל המילוי לרצועה מהודקת. מגלגלים את הרצועות לשבלולים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור ל- 30 דקות אפייה, עד הזהבה.