קציצות טונה ותפוחי אדמה ברוטב אפונה לימוני

לקציצות

מצרכים לכ-14 קציצות:

  • 2 קופסת נתחי טונה בהירה בשמן, מסוננת
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 3/4-1 כוס קמח מצה
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית תבלין קארי ( לא חובה)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפיות כמון
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

בישול תפוחי האדמה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
  2. מבשלים במים מומלחים עד שהם רכים (כ-15-20 דקות).
  3. מסננים היטב ומועכים לפירה חלק.
  4. בקערה מערבבים את תפוחי האדמה המעוכים, הטונה המסוננת, הבצל, הביצה, פירורי קמח מצה והתבלינים.
  5. אם התערובת רכה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי קמח מצה עד שמתקבלת תערובת יציבה שניתן לעצב.
  6. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות.
  7. מחממים שמן במחבת (שכבה דקה לטיגון).
  8. מטגנים את הקציצות על אש בינונית-גבוהה 2-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. הופכים בזהירות. מוצאים בעדינות שימו לב: הקציצות הן רכות.
  9. אופציה נוספת: ניתן לצפות את הקציצות מ 2 הצדדים בפירורי קמח מצה ולטגן.

לרוטב

5 תחתיות ארטישוק מוקפאות, מופשרות וחתוכות לרבעים

1 בצל, קצוץ

2-3 גבעולי סלרי, קצוצים

מיץ לימון סחוט מ- 2 לימונים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל שחור

1 כוס עלי פטרוזיליה

2 כוסות מים

1/2 1 כוסות אפונה, מוקפאת מופשרת

2-3 כפות שמן

הוראות הכנה:

מטגנים בצל בסיר עם מעט שמן עד ריכוך. מוסיפים את גבעולי הסלרי. מערבבים קלות, מוסיפים את התבלינים, מערבבים קלות ומוסיפים את מיץ הלימון.

מבשלים על אש גבוהה כ 2 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים. מוסיפים את המים ומרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול.

מוסיפים את תחתיות הארטישוק, את האפונה והקציצות. יוצקים מעליהם עם כף בזהירות מהרוטב. מכסים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 15 דק עד שמוכן.

להגיש עם אורז או פירה תפוחי אדמה.

 

שתף

מתכונים נוספים