קציצות טונה אסיאתיות
מתכון של רון יוחננוב, בלוגר ומנחה סדנאות בישול
מצרכים ל-12 קציצות קטנות
קופסת טונה בשמן / מים של סטארקיסט
חצי כוס פירורי לחם / קמח שיבולת שועל
2 ביצים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
מעט צ'ילי חריף קצוץ דק (לפי הטעם)
כפית ג'ינגר מגורד
2 שיני שום כתושות
כפית סויה
מלח /פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
כוס רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כוס רוטב פטריות הוי סטיר (אם אין אפשר לוותר או להשתמש במקום ברוטב טריאקי)
3 כפות סויה
שן שום כתושה
מעט ג'ינג'ר מגורד
מעט צ'ילי חריף טרי קצוץ דק (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מגלגלים לקציצות. אפיה: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
מניחים מעל את הקציצות ואופים ב-200 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.
טיגון:
מטגנים את הקציצות במעט שמן עד הזהבה.
הכנת הרוטב:
מחממים במחבת את כל המצרכים לרוטב. מוסיפים את הקציצות ומערבבים בזהירות. מגישים את הקציצות על אורז, מפרזים מעל כוסברה טרייה/בצל ירוק ומגישים.
להגשה:
כוסברה טרייה קצוצה דק
בצל ירוק קצוץ דק
המתכון באדיבות טונה "סטארקיסט"