קבב טונה
מצרכים לכ 12-14 יחי':
- 4 שימורי נתחי טונה בהירה בשמן, סטארקיסט
- ½ בצל לבן
- 1-2 שיני שום קלופות
- ½ צרור פטרוזיליה
- 1 תפוח אדמה בינוני מקולף מבושל
- ½ כוס פירורי לחם ( או יותר)
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 3-4 כפות שמן לצליית הקבב
אופן ההכנה:
מסננים את שימורי הטונה מנוזלים ומכניסים למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים. קוצצים בפולסים קצרים עד לאיחוד, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
מעבירים לקערה, מכסים ומכניסים למקרר לרבע שעה לפחות.
יוצרים קציצות מאורכות (אם יש צורך מוסיפים עוד קצת פירורי לחם לגבש את התערובת).
על מחבת פסים חמה מוסיפים שמן. צורבים האת הקבב מכל צדדיו.
הערה: יש לצרוב בזהירות היות שהקבבים עדינים.
מגישים לצד: צ'יפס, טחינה, צ'ימיצורי, ירקות צלויים, פיתות, חמוצים ועוד.
שתף