פלפלים ממולאים צבעוניים עם טונה
מצרכים:
6-8 פלפלים צבעוניים מתוקים מרוקנים מתוכנם.
2קופסאות טונה במים \ בשמן מסוננות
2 כוסות אורז בסמטי לאחר חצי בישול ( בישול של 20 דקות עם 3.5 כוסות מים וללא כיסוי)
1 בצל קצוץ דק
3 כפות שמן זית
1 עגבנייה קצוצה דק
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כף כמון
לרוטב:
5 עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
3שיני שום כתושות
1/2 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
מים עד לכיסוי 3/4 מהפלפלים
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את הטונה עם שאר מרכיבי המלית
- מרוקנים את הפלפלים מתוכנים ושומרים על המכסה של כל פלפל
- בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור מניחים שמן זית, בצל ותבלינים, מטגנים כחמש דקות ומוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות כוס מים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מסדרים את הפלפלים בסיר בצמידות אחד לשני וממלאים במים עד ל- 3/4 מגובה הפלפלים.
- מכניסים לתנור ל- 40 דקות בחום של 170 מעלות עד השחמה.