פירושקי טונה
מרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
2.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן קנולה\ זית
למלית:
1 בצל גדול קצוץ דק מטוגן
2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומרוסקים
2 כפות שמיר קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
3 קופסאות טונה מסוננות
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מניחים את כל מרכיבי הבצק.
- לשים את הבצק שבע דקות עד לבצק אחיד ומניחים בקערה משומנת מעט.
- מכסים בשקית ומתפיחים שעה. לאחר שעה מורידים נפח ומחלקים את הבצק ל 20-25 כדורים.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מרדדים כל כדור בצק לצורה אובלית ומוארכת ומניחים במרכזה לאורך העלה מהמלית.
- מרימים את שני צידי הבצק ומהדקים מעל המלית.
- משטחים בזהירות בעזרת כף היד ומניחים על מגש מקומח מעט ומכוסה במגבת.
- חוזרים עם הפעולה עם שאר הבצק.
- מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
- מגישים לצד ירקות טריים ובצל כבוש.