סלט פאטוש- טונה עם טורטיות קראנצ'יות
מצרכים
לטורטיות:
3 טורטיות
¼ כוס שמן זית להברשה
כף סומק
לסלט:
2 עגבניות
2 מלפפונים
1 בצל סגול
½ כוס לימון קצוץ, ללא הקליפה
¼ כוס עלי נענע קצוצים
1 כפית סומק
1 כפית זעתר
½ כפית מלח
4 כפות שמן זית
1 קופסא טונה בשמן זית
להגשה:
טחינה מוכנה בקערית
אופן ההכנה
1 מברישים את הטורטיות בשמן זית, בוזקים סומק ופורסים למשולשים.
2 מניחים את המשולשים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 12 דקות עד הזהבה.
3 בינתיים חותכים את העגבניות, המלפפונים והבצל לקוביות. מערבבים אותם עם שאר מרכיבי הסלט מלבד הטונה ומניחים בקערת הגשה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
4 מניחים במרכז הסלט טונה בשמן זית ומסביב משולשי טורטיות פריכים, מגישים לצד טחינה.