רוצים להוסיף טעם לחיים? קבלו הצעה – סלט טונה פיקנטי

לפני כמה ימים, בדרך לעבודה, נזכרנו שלא הספקנו להכין משהו לארוחת עשר. אז בהספקה ירדנו למטה כדי לקנות כריך. לא חשבנו יותר מדי לפני שבחרנו לנו כריך טונה ארוז שאנחנו מאוד אוהבים. זה היה כריך עם טונה במיונז, משהו שאנחנו בטוחים שגם אתם מכירים וכנראה גם די אוהבים. אבל בזמן שלעסנו שמנו לב שדי משעמם לנו בפה, ולא בגלל שלא היה טרי או לא היה מושקע. זה היה אולי בגלל שבזמן האחרון אנחנו בקטע פיקנטי. בדיוק אז נזכרנו שיש מתכון נהדר שמתאים בדיוק למצבים כאלה. סלט טונה פיקנטי, כזה שמוסיף הרבה טעם לחיים. זהו מן סלט כזה שמכניס חגיגה של טעמים בשילוב מצוין. הוא מתאים לארוחת הבוקר או לארוחת הערב. אם רוצים, אפשר להגיש אותו גם באירוח. זהו סלט שאפשר לאכול אותו כמו שהוא או להכין ממנו יופי של כרירים.

סלט טונה פיקנטי, כי ככה אנחנו אוהבים אותו

יש כמה וכמה גרסאות של סלט טונה פיקנטי. יש כאלה שאוהבים אותו יותר חריף וממש צורב בגרון. יש כאלה שאוהבים אותו חריף במידה, ללא מידה רבה מדי של חריפות. אפשר בהחלט לקחת מתכון לסלט טונה, מתכון בסיסי וחביב להעביר אותו מקצה שיפורים או שינויים. זה ממש לא תורה מסיני אבל אם תשאלו אותנו – הפיקנטי הקלסי זה הדבר הכי טוב בעולם.

אך במה כדאי להצטייד ומה צריך לעשות כדי להכין יופי של סלט טונה פיקנטי? זה נהדר, אנחנו שמחים ששאלתם כי יש לנו את התשובה שאתם מחפשים. יש לכם טונה בבית? מצוין. כעת תצטרכו גם שמן זית, לימון, מלח ופלפל. תצטרכו גם תפוחי אדמה, ביצים, פטרוזיליה ואריסה. יש כאלה שאוהבים להוסיף לכל זה גם זיתים בלימון או פלפל ירוק חריף.

כעת, אופן ההכנה פשוט ביותר. כדי להכין סלט טונה פיקנטי אתם מבשלים את הביצים וגם את תפוחי האדמה. את הביצים המבושלות ואת תפוחי האדמה המבושלים אתם חותכים לקוביות בגודל המועדף עליכם. קוביות גדולות או קטנות זה ממש לא משנה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים אותה לתוך קערה עם הביצים, הטונה, תפוחי האדמה, הזיתים והאריסה. מנערים בתוך צנצנת את מרכיבי הרוטב – מיץ לימון, שמן זית, פלפל, מלח. לאחר שמערבבים את הסלט היטב שופכים את הרוטב ומערבבים פעם נוספת. מומלץ להגיש לצד לחם טרי או בגט חם.

טונה עם מיונז וביצה

אנו אוהבים סלטים פיקנטיים משום שככה אנו מרגישים טוב יותר את הטעם וככה אנו נהנים מחגיגה בפה. אבל כמובן שלפעמים מתחשק לנו משהו בטעם אחר, טעם של מיונז למשל. ואז אנו הולכים על סלט טונה עם מיונז בגרסה הקלאסית. אנו נהנים ממנו בכריך בבית או בעבודה. אפשר לארוז אותו גם לפיקניק או לשפת הים.

אם אנו רוצים ארוחה מאוזנת ובריאה, גם סלט טונה וביצה קשה בהחלט עומד על הפרק משום שחריף או לא חריף, טונה וביצה זהו שילוב מנצח שתמיד טוב ביחד. אם ממש אין זמן ורוצים להתפנק עם טונה טעימה, יש להשיג כיום גם טונה שנמכרת כשהיא מתובלת ומוכנה להגשה. יש בנמצא טונה בקופסה בטעמי פלפל ולימון. יש גם בטעם של עשבי תיבול, כך שגם אם אתם קצרים בזמן ואין לכם זמן להשקיע אפילו בסלט קטן, עדיין תוכלו ליהנות ממנה טעימה וארוחה קטנה ולא משעננת. ואם רוצים, אז פשוט חותכים מעט עגבנייה ומלפפון, אפשר להוסיף חסה וגמבה, מרוקנים את הטונה בטעם שאתם רוצים וזהו. שהיה בתיאבון

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x