מתכוני דגים מיוחדים שכדאי לכם לנסות

דגים מציעים לנו עולם ומלואו מבחינה קולינרית וגסטרונומית, עם שפע אדיר של סוגי דגים, צורות הכנה, סגנונות של תבשילים ואינספור מנות טעימות ומזינות שאפשר להכין מחומר הגלם הבסיסי והכה מיוחד הזה. מגוון הדגים, לצד העידון הטבעי של דגים לעומת בשרים אחרים, פותח בפנינו שפע אדיר ויצירתי של מנות שאפשר להכין, מנות מקוריות וכיפיות. כך שבהחלט כדאי לכם להעז לקפוץ למים ולהתנסות עוד יותר בהכנת מנות דגים.

מצאנו עבורכם כמה מתכוני דגים מיוחדים וטעימים שכדאי לכם לנסות, בכמה סגנונות שונים ועם התאמה לסוגי ארוחות שונים. אז שיהיה בתאבון! 

 

ארוחה בסיר אחד

מנת דגים  כיפית ומעודנת, כזו שאפשר להגיש בארוחה יומיומית בבית וגם בארוחה חגיגית ומושקעת יותר, עם עושר של צבעים וטעמים שיעשירו כל שולחן. זוהי מנת דגים שהיא ארוחה באמצעות סיר אחד, בחירה מצוינת המאפשרת לכם לספק לסועדים ארוחה מלאה ועשירה בטעמים, עם פחות כלים לשטוף וכשכל הארוחה מגיעה מוכנה, במנה אחת מהממת – הכפילו כמויות לפי מספר הסועדים שלכם. 

מרכיבים:

  • 300 גרם אורז (עדיף אורז בסמטי)
  • 6 כפיות גדולות של ממרח זיתים ירוקים (טאפנאד זיתים). אם אין אפשר להחליף בפסטו איכותי.
  • 350 גרם של עגבניות שרי במגוון צבעים (אדומות, צהובות, "שוקולד")
  • ½ צרור עלי בזיליקום
  • 500 גרם של דג לבן. מפולט, לא עצמות וללא העור. אם רוצים אפשר להחליף לסוג דג אחר שאוהבים.

הכנה:

  1. בסיר דגים (רחב ושטוח יותר מסיר "רגיל"), על חום גבוה ערבבו את האורז עם 2 כפיות ממרח זיתים, אחרי טיגון קצר שפכו 600 מ"ל מים. 
  2. שימו מכסה על סיר הדגים והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש כמו בבישול אורז רגיל. תוך כדי חתכו חצאים של עגבניות השרי ובקערה ערבבו אותן עם כף שמן זית וכף חומץ ין אדום. אפשר לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. 
  3. הוסיפו לקערת עגבניות השרי את רוב עלי הבזיליקום.
  4. חתכו חתיכות בגודל אחיד של הדג המפולט. הכניסו לתוך סיר הדגים, ממש דחפו את חתיכות הדג לתך האורז. 
  5. פזרו מעל את עגבניות השרי והבזיליקום שהכנתם בנפרד בקערה. סיגרו את המכסה ובשלו לעוד 10 דקות או עד שהאורז מבושל לגמרי. לאחר מכן הורידו את המכסה ובשלו עוד כ-2 דקות עד שכל הנוזלים התאדו.
  6. שימו את ממרח הזיתים שנשאר לכם על גבי חתיכות הדג, פזרו את עלי הבזיליקום שנותרו והוסיפו מעט שמן זית. עכשיו כל שנשאר לעשות הוא לשים בצלחות ולהגיש. שלמות של ארוחת דגים בסיר אחד!

 

פלאפל עם טונה – טוויסט מקורי על פלאפל בפיתה

מתכון דגים כיפי ומעולה לארוחה משפחתית מקורית, מה הנותנת טוויסט מדליק לפלאפל בפיתה שילדים אוהבים, עם תוספת מפתיעה של טונה משומרת המוסיפה טעם וגם חלבון. 

מרכיבים:

  • 400 גרם גרגירי חומוס – מקופסת שימורים או לאחר השרייה של לפחות לילה. אם אתם משרים בבית חומוס יבש, התחילו עם כ-200 גרם ולאחר ההשריה תקבלו כ-400 גרם. 
  • שן שום קלופה.
  • 185 גרם של טונה משומרת, לאחר סינון מנוזלים. 
  • עלי כוסברה
  • עלי פטרוזיליה
  • 1 כפית כמון טחון או תבלין פלאפל מוכן.
  • 1-2 בצל קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אם התערובת נוזלית מדי לאחר הטחינה במעבד מזון, אפשר להוסיף שתי כפות קמח. 

הכנה:

  1. לקציצות אחידות ו"חלקות", עבדו את כל המרכיבים יחד במעבד מזון, עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים קציצות פחות אחידות וחלקות, אפשר לעבד במעבד מזון את החומרים מלבד הבצל הקצוץ והטונה שאותם תוסיפו אח"כ ותערבבו. 
  2. צרו קציצות קטנות, באמצעות כף, בידיים או עם מכשיר ייעודי להכנת כדורי פלאפל.
  3. טגנו את קציצות הפלאפל – בשמן עמוק או על מחבת נון-סטיק משומנת קלות. על אש גבוהה ועד שהכדורים זהובים. 
  4. מגישים כמו שאתם אוהבים את הפלאפל שלכם (פיתה, טחינה, סלטים) או לצד סלט ירקות צבעוני, סלט טונה ופסטה וכל תוספת שאתם אוהבים.
שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x