משולשי סמוסה עם טונה ואפונה טרייה
מאת: פאולין שובל
צילום: אייל גוטמן בן תקווה
מרכיבים (ל- 4 סועדים):
150 גרם טונה סטארקיסט בשמן קנולה
1/2 כוס אפונה קפואה עדינה
150 גרם גבינה טרייה דלת נתרן (ריקוטה, כנען או טבורוג)
3 עלי סיגר מרובעים
3 מלח, פלפל לפי הטעם
3 כפות שמן קנולה
להדבקה: 1 כף קמח, מעט מים
אופן ההכנה
- בסיר בינוני מרתיחים מים עם מעט מלח. מבשלים את האפונה למשך 5 דקות, מסננים ושומרים בצד.
- בקערה, שמים טונה וגבינה טרייה, מערבבים עם המזלג עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומשלבים את האפונה.
- חותכים את דפי הבצק לשלוש רצועות. מניחים כף מילוי בקצה הרצועה. מקפלים בצורת משולש עד סוף רצועת הבצק. מדביקים את הקצה באמצעות תערובת של קמח ומים.
- במחבת מחממים מעט שמן קנולה. מטגנים את הסמוסה משני הצדדים עד הזהבה (כ-4-6 דקות מכל צד. מגישים חם.
שתף