משולשי סמוסה עם טונה ואפונה טרייה

מאת: פאולין שובל

צילום: אייל גוטמן בן תקווה

 

מרכיבים (ל- 4 סועדים):

150 גרם טונה סטארקיסט בשמן קנולה

1/2 כוס אפונה קפואה עדינה

150 גרם גבינה טרייה דלת נתרן (ריקוטה, כנען או טבורוג)

3 עלי סיגר מרובעים

3 מלח, פלפל לפי הטעם

3 כפות שמן קנולה

להדבקה: 1 כף קמח, מעט מים

 

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מרתיחים מים עם מעט מלח. מבשלים את האפונה למשך 5 דקות, מסננים ושומרים בצד.
  2. בקערה, שמים טונה וגבינה טרייה, מערבבים עם המזלג עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ומשלבים את האפונה.
  3. חותכים את דפי הבצק לשלוש רצועות. מניחים כף מילוי בקצה הרצועה. מקפלים בצורת משולש עד סוף רצועת הבצק. מדביקים את הקצה באמצעות תערובת של קמח ומים.
  4. במחבת מחממים מעט שמן קנולה. מטגנים את הסמוסה משני הצדדים עד הזהבה (כ-4-6 דקות מכל צד. מגישים חם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x