מעקודה פול ירוק תפוחי אדמה וטונה בשמן זית (אפוי)

 

מרכיבים:

 

תבנית בקוטר 24\ 26 לא נשלפת

1 קופסת טונה בשמן זית מסוננת

4 תפוחי אדמה  גדולים מבושלים

5 ביצים גדולות בטמפ' החדר

1 כפית מלח

1.5 כוסות פול ירוק קפוא מופשר ומסונן מנוזלים

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה כורכום

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

  1. יום העצמאות פלאפל טונה

1 כפית גדושה אבקת אפייה

2 שן שום כתושות

1 כף מיץ לימון

 

לאפייה:

1/4 כוס שמן  זית

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מועכים היטב את תפוחה האדמה והשום
  2. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב את הביצים עם תפוחי האדמה והשום – מומלץ לטרוף בעזרת מטרפה\מיקסר ידני.
  3. מוסיפים את אבקת האפייה ומיץ הלימון ומערבבים
  4. מוסיפים בתנועות קיפול בעזרת לקקן  את הפול  הירוק, התבלינים, הטונה ועשבי התיבול.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה עגולה – לא נשלפת.
  6. מכניסים את התבנית לתנור לחימום השמן  ל- 5 דקות
  7. יוצקים את המסה אל התבנית ומיישרים את המעקודה.
  8. אופים כ- 30 דקות עד השחמה.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x