מתכון ללחמניות ממולאות בטונה
כותב המתכון: יוספה נחום
מצרכים:
לבצק
1קילו קמח מנופה
כף מלח
2.כפות שמרים יבשים
4. כפות סוכר
3 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
למילוי
3 בצלים
4 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן
2-3 כפות רסק עגבניות
זיתים ופטריות (מקופסת שימורים)
שום כתוש
אופן ההכנה של לחמניות ממולאות בטונה:
בצק
להוסיף לקמח את השמרים ולערבב היטב
להוסיף מלח וסוכר ללוש בקערת המערבל (וו גיטרה)
להוסיף מים ולבסוף שמן להתפיח
מילוי
לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל עד להשחמה קלה
להוסיף את הפטריות ולטגן קלות
להוציא ולסנן מהשמן ולקרר טיפה ולהעביר לקערה
להוסיף את הטונה (לאחר שסוננה מהשמן או מהמים ) לקצץ הזיתים להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
ליצור מהבצק כדורים בגודל הרצוי ללחמניות ממולאות בטונה, לרדד כל כדור בערך לעובי של 5 מ"מ
להניח בתבנית על נייר אפיה לתת ללחמניות ממולאות בטונה לתפוח
לאחר שתפח, למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום ( לא חובה)
להכניס לתנור מחומם 180 מעלות כ40 דקות