ל"ג בעומר – תפוח אדמה מדורה חצוי וממולא במלית תפוח האדמה עצמו עם טונה, בצל סגול, עגבניות קצוצות, פלפל חריף ורוטב מיונז מתובל
מצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים
למלית:
2 קופסאות טונה בשמן זית
1 בצל סגול קצוץ דק
2 עגבניות רצוי מסוג תמר קצוצות דק
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות דקות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית.
לרוטב:
3 כפות מיונז
מיץ מחצי ללימון
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1 כף שמיר\ אורגנו קצוץ
אופן ההכנה:
- עוטפים את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום ומניחים במדורה\ במנגל בין הגחלים עד לריכוך התפ"א מבפנים
- חוצים את התפ"א לשניים ומרוקנים את תוכנם לקערה.
- מערבבים עם המלית את הטונה ושאר מרכיבי המילוי.
- ממלאים את תפוחי האדמה עד ליצירת תלולית מעל.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית ומזלפים מעל.