טאקו טונה

לקמח חומוס יתרונות מגוונים, הוא עשיר בחלבון ובסיבים ותורם לתחושת שובע. כאן משמש כטורטייה וככלי קיבול לסלטים רעננים ונתחי טונה. נתחי טונה סטארקיסט בהירה בשמן ביחד עם טורטיות קמח החומוס, מוסיפים עוד מנת חלבון.

טאקו טורטייה מקמח חומוס

מרכיבים:

1-2 טונה סטארקיסט בהירה בשמן
סלסת עגבניות – פיקו דה גאיו ( ראו פירוט בהמשך)
ממרח אבוקדו- גווקאמולי ( ראו פירוט בהמשך)

להכנת כ 4-6 מנות טורטיות קמח חומוס:

  • 1 כוס קמח חומוס
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כפית מלח
  • שמן זית
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית חילבה טחון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל המצרכים למעט המים.
מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת עיסה מעט דביקה (אם יוצא יותר מידי נוזלי יש להוסיף מעט קמח חומוס, אם לא מתאחד, ניתן להוסיף כמה טיפות מים).
משמנים מעט את הידיים ואת כל אחד מניירות האפייה בצד אחד.
יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג.
מניחים כל כדור מעל נייר אפייה אחד, על צידו המשומן, ומעליו את נייר האפייה השני בצידו המשומן.
מרדדים בצורה מעגלית עד שמגיעים לקוטר של 10-12 ס"מ.
מחממים מחבת יבשה ובזהירות מקלפים את הדף העליון (אם נדבק ניתן להניח עם נייר האפייה על המחבת, לאחר כחצי דקה נהפוך לצד השני עם הנייר ולקלף את הנייר העליון) מניחים על המחבת לכחצי דקה מכל צד ומעבירים לצלחת.
מכסים בניילון נצמד על מנת שלא יתייבשו. ממשיכים כך עם כל שאר הכדורים.

להכנת פיקו דה גאיו (סלסת עגבניות)

מצרכים:

  • 2 עגבניות בינוניות, קצוצות דק
  • ½ בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  • ¼ צרור כוסברה (ניתן להחליף בפטרוזיליה), קצוץ דק
  • ½ פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • ¼ כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון/ ליים

אופן ההכנה:

מעבירים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.

להכנת גוואקמולי – ממרח אבוקדו

מצרכים :

  • 2 אבוקדו שלמים
  • מיץ מחצי לימון/ ליים
  • ½ בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מרוקנים את תוכן האבוקדו לקערה ומועכים למרקם חלק. מוסיפים את שאר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול.
להגשה: כרוב סגול קצוץ דק.

להרכבת מנת הטאקו:

מחזיקים ביד את טורטיית החומוס ומסדרים בשכבות:

גוואקמולי ומעליו נתחי טונה בהירה סטארקיסט בשמן, כרוב סגול ומעליו פיקו דה גאיו.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x