חלה עגולה ממולאת בטונה

 

המצרכים:

3.5 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1/2 כף מלח

1/2 כוס שמן זית

1+1/3 כוסות מים

 

למילוי:

2 קופסאות טונה מסוננות

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כפית שום גבישי

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

 

ההכנה:

  1. בקערת מיקסר לשים היטב כ- 7 דקות את כל מרכיבי הבצק
  2. מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים
  3. מתפיחים כ- 45 דקות
  4. בקערית נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המלית
  5. מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה ל- 4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה
  6. מחלקים את המלית ל- 4 חלקים ומניחים מלית לאורך קצה כל עלה של הבצק
  7. מגלגלים כל עלה לרצועה ארוכה
  8. קולעים חלה עגולה מארבעה חלקים ( יש סרטוני קליעה ביוטיוב)
  9. מניחים על תבנית עם נייר אפייה
  10. ומצפים בביצה טרופה עם שומשום
  11. מתפיחים כ- 20 דקות
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד השחמה.

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x