חלה עגולה ממולאת בטונה
המצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
1+1/3 כוסות מים
למילוי:
2 קופסאות טונה מסוננות
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית שום גבישי
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
ההכנה:
- בקערת מיקסר לשים היטב כ- 7 דקות את כל מרכיבי הבצק
- מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים
- מתפיחים כ- 45 דקות
- בקערית נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המלית
- מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה ל- 4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה
- מחלקים את המלית ל- 4 חלקים ומניחים מלית לאורך קצה כל עלה של הבצק
- מגלגלים כל עלה לרצועה ארוכה
- קולעים חלה עגולה מארבעה חלקים ( יש סרטוני קליעה ביוטיוב)
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה
- ומצפים בביצה טרופה עם שומשום
- מתפיחים כ- 20 דקות
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד השחמה.
שתף