קציצות נתחי טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון
מרכיבים
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן (מסוננות)
2 כרישה (החלק הלבן בלבד)
1 צרור עלי מנגולד טריים
2 חלמונים
3-4 כפות פירורי לחם
שמן קנולה \ חמניות – לטיגון
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1/3 כוס מיץ מלימון טרי
1 כוס מים
מלח ופלפל
אופן הכנה
- להפריד את עלי המנגולד מהגבעול הלבן. לקצוץ את העלים והגבעולים בנפרד ואת הכרישה.
- לחמם שמן זית ולאדות את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים מכוסים במכסה עד שמתרככים ולאחר מכן לקרר.
- להוסיף לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.
- ליצור לביבות ולטגן 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
רוטב
- לחמם שמן זית, להוסיף שום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן).
- לאדות 2 דקות ולהוסיף מים, לימון, מלח ופלפל ולבשל 10 דקות.
- להוסיף לביבות ולבשל כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
(קרדיט לצילום: טל סיון-ציפורין)
שתף