קציצות נתחי טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון

מרכיבים

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן (מסוננות)

2 כרישה (החלק הלבן בלבד)

1 צרור עלי מנגולד טריים

2 חלמונים

3-4 כפות פירורי לחם

שמן קנולה \ חמניות – לטיגון

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1/3 כוס מיץ מלימון טרי

1 כוס מים

מלח ופלפל

אופן הכנה

  1. להפריד את עלי המנגולד מהגבעול הלבן. לקצוץ את העלים והגבעולים בנפרד ואת הכרישה.
  2. לחמם שמן זית ולאדות את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים מכוסים במכסה עד שמתרככים ולאחר מכן לקרר.
  3. להוסיף לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.
  4. ליצור לביבות ולטגן 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

רוטב

  1. לחמם שמן זית, להוסיף שום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן).
  2. לאדות 2 דקות ולהוסיף מים, לימון, מלח ופלפל ולבשל 10 דקות.
  3. להוסיף לביבות ולבשל כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

 

 

(קרדיט לצילום: טל סיון-ציפורין)

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x