מתכון קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף
כותב המתכון: פרידה רז
מצרכים:
ל- 4 יחידות
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼ כוס שמן זית
- ½ 1 כוסות מים
למלית:
- 1 קופסת טונה עם פלפל חריף
- 5 פטריות פרוסות ומטוגנות במעט שמן זית
- 3 ענפי ברוקולי מאודים
- 2 פלפלים קלויים
- 1 כוס רוטב עגבניות
- 1 כף טפנד זיתים
- 1 כף עגבניות מיובשות
- 1 כף רוטב פסטו
- כמה עלי בזיליקום קצוצים
- 150 גר‘ גבינה בולגרית
- 150 גר‘ גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
בצק
- מערבלים יחד קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר עד שמתחיל להיווצר בצק
- מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד
- מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים עד הכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח קלות לעיגולים
- מורחים על חציו של כל עיגול אחד מסוגי הטפנד ורוטב עגבניות, מפזרים גבינות, טונה ואחד מסוגי הירקות ועלי בזיליקום, חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית
- מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג
- חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה
- אופים 15 דקות בתנור שחומם ל-220 מעלות עד שהמאפים משחימים