מתכון ספגטי עם טונה ברוטב עגבניות, אנשובי ופרמזן

כותב המתכון: פרידה רז

מצרכים להכנת ספגטי עם טונה:

ל-5 מנות
  • 1 קופסת טונה
  • 500 גר‘ ספגטי
  • ½  כוס ממי הבישול של הספגטי
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות חמאה
  • 800 גר‘ עגבניות מרוסקות
  • כמה עלי בזיליקום
  • 1 כף צלפים
  • 2 פילטים של אנשובי, קצוצים
  • מלח ופלפל
  • 1 כפית סוכר
  • ¼  כוס שמן זית
להגשה
  • גבינת פרמזן מגורדת
  • עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה של ספגטי עם טונה:

  • מבשלים את הספגטי במים רותחים עם כפית מלח,  מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול לרוטב
  • במחבת גדולה ועמוקה מטגנים את הבצל והשום הקצוצים בשמן הזית והחמאה
  • מוסיפים את העגבניות ואת מי בישול הספגטי, את הטונה, האנשובי, הצלפים, מלח, פלפל, בזיליקום וסוכר
  • מבשלים עד שהרוטב מסמיך
  • מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת ופטרוזיליה קצוצה מעל.

אם חיפשתם מתכון של ספגטי עם טונה שתרצו להכין שוב ושוב, זה ה-מתכון בשבילכם!

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x