מתכון ספגטי עם טונה ברוטב עגבניות, אנשובי ופרמזן
כותב המתכון: פרידה רז
מצרכים להכנת ספגטי עם טונה:
ל-5 מנות
- 1 קופסת טונה
- 500 גר‘ ספגטי
- ½ כוס ממי הבישול של הספגטי
- 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות חמאה
- 800 גר‘ עגבניות מרוסקות
- כמה עלי בזיליקום
- 1 כף צלפים
- 2 פילטים של אנשובי, קצוצים
- מלח ופלפל
- 1 כפית סוכר
- ¼ כוס שמן זית
להגשה
- גבינת פרמזן מגורדת
- עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה של ספגטי עם טונה:
- מבשלים את הספגטי במים רותחים עם כפית מלח, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול לרוטב
- במחבת גדולה ועמוקה מטגנים את הבצל והשום הקצוצים בשמן הזית והחמאה
- מוסיפים את העגבניות ואת מי בישול הספגטי, את הטונה, האנשובי, הצלפים, מלח, פלפל, בזיליקום וסוכר
- מבשלים עד שהרוטב מסמיך
- מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת ופטרוזיליה קצוצה מעל.
אם חיפשתם מתכון של ספגטי עם טונה שתרצו להכין שוב ושוב, זה ה-מתכון בשבילכם!