גראטן תפו"א טונה
מרכיבים לתבנית בינונית מלבנית:
לשכבת תפוחי האדמה:
6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק מאוד רצוי במנדולינה
1 מיכל שמנת לבישול
קורט אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות עלי טימין טריים
100 גרם פרמזן מגורר
לשכבת הטונה:
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות
3 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
שמן זית לשימון התבנית
לפיזור:
100 גרם פרמזן מגורר
ההכנה:
- מערבבים יחד את מרכיבי שכבת הטונה בקערה
- מבשלים את תפוחי האדמה הפרוסים במים רותחים עם כף מלח ל- 10 דקות ומסננים היטב
- משמנים תבנית בינונית מלבנית
- בקערה נפרדת מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם השמנת לבישול ושאר מרכיבי שכבת תפוח האדמה.
- מניחים מחצית ממסת תפוחי האדמה והשמנת בצורה חופפת על התבנית ומעל מסדרים את שכבת הטונה.
- מסדרים מעל את המחצית השנייה של שכבת תפוחי האדמה ומפזרים פרמזן מעל .
- אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות .