גראטן תפו"א טונה

מרכיבים לתבנית בינונית מלבנית:

לשכבת תפוחי האדמה:

6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק מאוד רצוי במנדולינה

1 מיכל שמנת לבישול

קורט אגוז מוסקט

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות עלי טימין טריים

100 גרם פרמזן מגורר

לשכבת הטונה:

2 קופסאות טונה בשמן מסוננות

3 ביצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

שמן זית לשימון התבנית

לפיזור:

100 גרם פרמזן מגורר

ההכנה:

  1. מערבבים יחד את מרכיבי שכבת הטונה בקערה
  2. מבשלים את תפוחי האדמה הפרוסים במים רותחים עם כף מלח ל- 10 דקות ומסננים היטב
  3. משמנים תבנית בינונית מלבנית
  4. בקערה נפרדת מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם השמנת לבישול ושאר מרכיבי שכבת תפוח האדמה.
  5. מניחים  מחצית ממסת תפוחי האדמה והשמנת בצורה חופפת על התבנית ומעל מסדרים את שכבת הטונה.
  6. מסדרים מעל את המחצית השנייה של שכבת תפוחי האדמה ומפזרים פרמזן מעל .
  7. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות .
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x